Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Εξέταση αίματος αποκαλύπτει εγκαίρως τον κίνδυνο εμφάνισης σήψης
[Newsbeast]: Εξέταση αίματος αποκαλύπτει εγκαίρως τον κίνδυνο εμφάνισης σήψης

[Newsbeast]: Εξέταση αίματος αποκαλύπτει εγκαίρως τον κίνδυνο εμφάνισης σήψης

Οι ειδικοί θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την καταλληλότερη θεραπεία για τον κάθε ασθενή

Ένα βήμα πιο κοντά στον εντοπισμό και τη θεραπεία της σήψης βρίσκονται οι ερευνητές, μετά και τη δημιουργία εξέτασης αίματος που δείχνει τον βαθμό του κινδύνου εμφάνισης αυτής της επιπλοκής που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος.

Η σήψη είναι θανατηφόρα ιατρική επιπλοκή, η οποία προκαλείται από κάποιον λοιμώδη παράγοντα και οδηγεί τον οργανισμό σε γενικευμένη φλεγμονώδη αντίδραση. Πάνω από 200.000 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από ιατρικές επιπλοκές που κοστίζουν εκατομμύρια, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Ερευνητές από το Νοσοκομείο Παίδων του Σινσινάτι δημιούργησαν μία εξέταση αίματος , η οποία εκτιμά πέντε βιοδείκτες, που με τη σειρά τους προβλέπουν ποιοι ασθενείς έχουν χαμηλό, μέτριο ή υψηλό κίνδυνο θανάτου από σήψη.

Η ερευνητική τους προσπάθεια δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science Transnational Medicine και η εξέταση που ονομάστηκε «Persevere» επιτρέπει τον εντοπισμό της σήψης σε πρώιμα στάδια. Με την αναγνώριση αυτών των πέντε γονιδίων οι επιστήμονες μπορούν να αρχίζουν νωρίτερα τις παρεμβάσεις τους.

Ο Έκτορ Γουόνγκ, διευθυντής στο Νοσοκομείο Παίδων του Σινσινάτι, είπε ότι όχι μόνο αυτή η εξέταση μπορεί να ταξινομήσει τα άτομα σε ομάδες διαφορετικού κινδύνου, αλλά δίνει επίσης τη δυνατότητα στους ειδικούς να επιλέξουν την καταλληλότερη θεραπεία για το κάθε άτομο, τόσο σε ό,τι αφορά τα φάρμακα όσο και τις δοσολογίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!