Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Έξαλλος ο Αβραμόπουλος στη σύνοδο των ευρωπαίων ΥΠΕΣ για το μεταναστευτικό
[Newsbeast]: Έξαλλος ο Αβραμόπουλος στη σύνοδο των ευρωπαίων ΥΠΕΣ για το μεταναστευτικό

[Newsbeast]: Έξαλλος ο Αβραμόπουλος στη σύνοδο των ευρωπαίων ΥΠΕΣ για το μεταναστευτικό

«Τους ζήτησα να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια και να διαπραγματεύονται ανθρώπινες ζωές»

Η Ρουμανική Προεδρία πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο, τέσσερις μόλις μήνες πριν την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών. Ενόψει αυτής της πολύ σημαντικής δημοκρατικής διαδικασίας, είναι αναγκαίο να δείξουμε στους πολίτες μας ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μαζί τις κοινές προκλήσεις –και ιδιαίτερα στα ζητήματα που τους απασχολούν περισσότερο, δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το πέρας του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και σε κοινή συνέντευξη τύπου με την υπουργό Εσωτερικών της Ρουμανίας και Προέδρευσα του Συμβουλίου κα Κάρμεν Νταν.

«Σκοπός μας δεν είναι μόνο να πετύχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα ενόψει των Ευρωεκλογών, αλλά να αφήσουμε μία παρακαταθήκη για το μέλλον. Πρέπει να ολοκληρώσουμε τα τελευταία επιμέρους στοιχεία των πολιτικών μας για την διασφάλιση της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στα ζητήματα της μετανάστευσης, της προστασίας των συνόρων και της οικοδόμησης της Ένωσης Ασφαλείας.

Ήμουν πολύ ειλικρινής στη συνάντηση με τους υπουργούς. Τους ζήτησα να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια και να διαπραγματεύονται ανθρώπινες ζωές. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός αυτό.

Οι προσωρινές ρυθμίσεις δεν έχουν σκοπό να δημιουργήσουν παράγοντες έλξης αλλά να παρέχουν την διαβεβαίωση, ότι εφόσον, ως έσχατη λύση, η αποβίβαση λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη, η κατανομή ορισμένου αριθμού μεταναστών ανάμεσα στα Κράτη Μέλη θα γίνεται πολύ γρήγορα. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά μόνο εάν συμμετασχουν αρκετά Κράτη Μέλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!