Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: «Εξακολουθούμε να απορρίπτουμε την κοινή ανάληψη χρέους και τα ευρωομόλογα»
[Newsbeast]: «Εξακολουθούμε να απορρίπτουμε την κοινή ανάληψη χρέους και τα ευρωομόλογα»

[Newsbeast]: «Εξακολουθούμε να απορρίπτουμε την κοινή ανάληψη χρέους και τα ευρωομόλογα»

Η απάντηση της εκπρόσωπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σε δημοσίευμα της Bild

«Η περαιτέρω εξέλιξη του ESM, είναι αυτό που συζητείται εδώ και καιρό και όχι η από κοινού ανάληψη χρέους ή τα ευρωομόλογα», τόνισε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, κληθείσα να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, στο οποίο γινόταν λόγος για… στροφή από πλευράς Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ό,τι αφορά την πολιτική του για το χρέος κάποιων χωρών της Ευρωζώνης.

«Πρώτα να διευκρινίσω κάποια πράγματα, κάποια πράγματα είναι σίγουρα λάθος. Δεν σχεδιάζουμε καινούργια κονδύλια δισεκατομμυρίων, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ούτε πρόκειται για νέα από κοινού ανάληψη χρεών ή ευρωομόλογα», τόνισε η Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν και πρόσθεσε ότι η θέση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δεν έχει αλλάξει.

«Ο ESM έχει ήδη σήμερα πολλές δυνατότητες», είπε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αναφέρθηκε στα προγράμματα βοήθειας, κάθε ένα εκ των οποίων, όπως ανέφερε, έχει τις ιδιαιτερότητές του, κάποια λόγω κινδύνου πτώχευσης, κάποια λόγω των τραπεζών.

«Παραμένει, όμως, η αρχή ότι δεν θέλουμε με κανένα τρόπο να απαλλάξουμε τα κράτη-μέλη από τη δική τους ευθύνη. Αυτό παραμένει αρχή της ευρωπαϊκής μας δημοσιονομικής πολιτικής. Πρέπει ως  προτεραιότητα να επιτύχουμε στο επίπεδο των κρατών-μελών, αυτά τα οποία συμφωνήσαμε από κοινού και τα κράτη-μέλη πρέπει να αντεπεξέλθουν στις ευθύνες τους», τόνισε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!