Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Η Ευρωπαϊκή Τράπεζας Επενδύσεων επένδυσε στην Κύπρο 1,3 δισ. ευρώ από το 2011
[Newsbeast]: Η Ευρωπαϊκή Τράπεζας Επενδύσεων επένδυσε στην Κύπρο 1,3 δισ. ευρώ από το 2011

[Newsbeast]: Η Ευρωπαϊκή Τράπεζας Επενδύσεων επένδυσε στην Κύπρο 1,3 δισ. ευρώ από το 2011

«Η ΕΤΕπ στηρίζει σθεναρά την Κύπρο και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον»

Ένας από τους λόγους, για τους οποίους η Κύπρος δεν έχει λάβει μέρος, μέχρι τώρα, στο γνωστό ως ταμείο επενδύσεων Γιούνκερ «είναι γιατί η Ευρωπαϊκή Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)  έχει, ήδη, διοχετεύσει με επιτυχία από το 2014 χρηματοδότηση, που αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας, Τζόναθαν Τέιλορ. Επίσης, σημείωσε ότι η ΕΤΕπ  έχει επενδύσει από το 2011 στην Κύπρο 1,3 δισ. ευρώ, περίπου 260 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Σήμερα, υπεγράφησαν στη Λευκωσία δύο συμφωνίες μεταξύ ΕΤΕπ και υπουργείου Οικονομικών, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη και του υπουργού Γεωργίας, Νίκου Κουγιάλη. Οι συμφωνίες προβλέπουν δανειοδότηση έως 40 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του αγωγού μεταφοράς νερού από τη μονάδα αφαλάτωσης Βασιλικού στη Λευκωσία και έως 15 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων, στο πλαίσιο του αποχετευτικού συστήματος Λάρνακας.

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στηρίζει σθεναρά την Κύπρο και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!