Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Οι ευρωπαϊκές πόλεις της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες
[Newsbeast]: Οι ευρωπαϊκές πόλεις της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες

[Newsbeast]: Οι ευρωπαϊκές πόλεις της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες

Εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από την ομάδα της Ευρωαριστεράς

Μεγάλη εκδήλωση για την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, οργάνωσε η ομάδα της Ευρωαριστεράς, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.

Η εκδήλωση με τίτλο «Πόλεις της Αλληλεγγύης – Solidacities» αποσκοπεί στη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών ανάμεσα στις πόλεις της Ευρώπης, αναφέρει με ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου, που πρωτοστάτησε στην οργάνωση της εκδήλωσης.

Οι παρευρεθέντες συζήτησαν για τις δράσεις που έχουν αναλάβει για τη στήριξη των προσφύγων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και πως πρέπει να δυναμώσει η αλληλεγγύη ανάμεσα στις πόλεις της Ευρώπης.

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, που είχε την ιδέα για τη δημιουργία ενός δικτύου πόλεων αλληλέγγυων στους πρόσφυγες, χαιρέτισε την εκδήλωση μέσω βίντεο, λέγοντας: «Ντρεπόμαστε για τη στάση της Ευρώπης, αλλά δεν πρόκειται να παραιτηθούμε, θα οργανωθούμε σε δίκτυα βοήθειας και αλληλεγγύης για να πούμε ότι η Ευρώπη προδίδει τις αρχές της και πρέπει να αλλάξει, αλλιώς θα ναυαγήσει».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!