Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ευρωεκλογές 2019: Τρεις φορές «όχι στην ακροδεξιά» από κορυφαίο Αυστριακό δημοσιογράφο
[Newsbeast]: Ευρωεκλογές 2019: Τρεις φορές «όχι στην ακροδεξιά» από κορυφαίο Αυστριακό δημοσιογράφο

[Newsbeast]: Ευρωεκλογές 2019: Τρεις φορές «όχι στην ακροδεξιά» από κορυφαίο Αυστριακό δημοσιογράφο

«Για τη χώρα μου έρχονται ταραχώδεις, θυελλώδεις εποχές» σημείωσε

«Με τους ακροδεξιούς όχι, με τους ακροδεξιούς όχι, με τους ακροδεξιούς όχι». Τρεις φορές επαναλαμβάνει με ξεχωριστή έμφαση αυτή την, όπως λέει, «μόνη και μοναδική αρχή», σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ο διακεκριμένος Αυστριακός δημοσιογράφος και θεωρούμενος από τους σημαντικότερους πολιτικούς αναλυτές στη χώρα Χανς Ράουσερ, σχολιάζοντας την κυβερνητική κρίση στην Αυστρία αλλά και τη σημασία των ευρωεκλογών .

«Όποιος προσπαθεί να συμπράξει με τους ακροδεξιούς, όποιος υιοθετεί τα επιχειρήματά τους, ίσως να έχει στην αρχή κάποια επιτυχία, όπως ο δικός μας ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, όμως κατόπιν, για παράδειγμα έπειτα από δύο χρόνια, βρίσκεται μπροστά σε έναν σωρό ερειπίων, μπροστά σε μία πανωλεθρία, καθώς με τους ακροδεξιούς δεν γίνεται χωριό», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Χανς Ράουσερ.

Προσθέτει δε, τονίζοντας ότι θεωρεί απολύτως σημαντικές τις ευρωεκλογές, πως για την Αυστρία έρχονται ταραχώδεις, θυελλώδεις εποχές και τώρα αποφασίζεται εάν ο Κουρτς έχει καν το «υλικό» (τα κότσια) για να είναι καγκελάριος ή δεν το έχει.

Σύμφωνα με τον Χάνς Ράουσερ, «προς το παρόν ο Κουρτς είναι πολύ επιδέξιος, ωστόσο δεν ενεργεί όπως ένας πραγματικός καγκελάριος, όπως ένας πραγματικός ηγέτης -ίσως κάποια στιγμή να έλθει και αυτό- όμως φοβάμαι ότι ο Κουρτς δεν καταλαβαίνει ότι στους ακροδεξιούς δεν μπορείς να δίνεις φιλοξενία (ο ίδιος χρησιμοποιεί ακριβώς αυτή τη λέξη στα ελληνικά).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!