Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ευρωεκλογές 2019: Η σιωπή του Ιγκλέσιας για την κατάρρευση των Podemos
[Newsbeast]: Ευρωεκλογές 2019: Η σιωπή του Ιγκλέσιας για την κατάρρευση των Podemos

[Newsbeast]: Ευρωεκλογές 2019: Η σιωπή του Ιγκλέσιας για την κατάρρευση των Podemos

Κύρια στρατηγική του ήταν να μπει στην κυβέρνηση, όχι να κερδίσει

«Η δεύτερη εποχή των Podemos θα είναι στην κυβέρνηση». Αυτή ήταν η φράση με την οποία άνοιξε την προεκλογική του εκστρατεία ο ηγέτης του αριστερού κόμματος Πάμπλο Ιγκλέσιας. Όμως, έπειτα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 2019 το μήνυμα αυτό μετατράπηκε σε σιωπή.

Ο Ιγκλέσιας δεν εμφανίσθηκε στα μέσα ενημέρωσης να εξηγήσει γιατί αποδεκατίστηκαν οι εκλεκτοί του (με εξαίρεση τον «Κίτσι» Γκονθάλεθ στο Κάδιθ) στις «δημαρχίες της Αλλαγής» και κατακρημνίσθηκε η συγκυβέρνηση στην Καστίλια -Λα Μάντσα με το PSOE -πρότυπο και της συγκυβέρνησης στο κράτος, όπως διατείνονταν οι Podemos.

O σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ενίσχυσε από τις χθεσινές εκλογές τη θέση του, ενώ ο Ιγκλέσιας αντίθετα δεν θα μπορεί πλέον από ενισχυμένη θέση να διεκδικήσει είσοδό του στην συγκυβέρνηση, προωθώντας τη δική του ατζέντα.

Όπως συνέβη και στις εθνικές εκλογές της 28ης Απριλίου, κύρια στρατηγική του Ιγκλέσιας ήταν να μπει στην κυβέρνηση, όχι να κερδίσει. Και αυτό θα επιτυγχανόταν, εάν κατόρθωνε να αποτελέσει τον ρυθμιστικό παράγοντα για το PSOE στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό Αυτόνομων Περιφερειών και δημαρχιών αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το El Pais, El Publico

Όμως οι Podemos διατήρησαν μόνον τη δημαρχία στο Κάδιθ, όπου όμως ο «Κίτσι» Γκονθάλεθ, που δεν διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με τον Ιγκλέσιας, έχει την ανάγκη του PSOE για να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, απέναντι στην ισχυρή συμμαχία της δεξιάς ( Λαϊκό Κόμμα και Ciudadanos) με την ακροδεξιά Vox.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!