Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ευρωεκλογές 2019: Σε πτώση η ακροδεξιά Λέγκα
[Newsbeast]: Ευρωεκλογές 2019: Σε πτώση η ακροδεξιά Λέγκα

[Newsbeast]: Ευρωεκλογές 2019: Σε πτώση η ακροδεξιά Λέγκα

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις από την Ιταλία

Η υποστήριξη προς την ακροδεξιά Λέγκα μειώθηκε στην Ιταλία έπειτα από εβδομάδες διενέξεων με τον κυβερνητικό εταίρο της, το Κίνημα 5 Αστέρων, έδειξαν σήμερα δημοσκοπήσεις ενόψει των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν στα τέλη Μαΐου.

Καθώς η υποστήριξη προς τα 5 Αστέρια παραμένει σταθερή, η Λέγκα φαίνεται πως πληρώνει το τίμημα για τις συνεχείς εντάσεις στο υπουργικό συμβούλιο, που κορυφώθηκαν αυτή την εβδομάδα με τον παραμερισμό από την κυβέρνηση ενός υφυπουργού της Λέγκας που είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που μπορούν να δημοσιευθούν δημοσκοπήσεις στην Ιταλία ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου και τέσσερις διαφορετικές έρευνες δείχνουν όλες πως η Λέγκα, της οποίας ηγείται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, βρίσκεται σε πτώση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται από την εφημερίδα Corriere della Sera, η υποστήριξη προς τη Λέγκα μειώθηκε τον Μάιο στο 30,9%, από 36,9% πριν από έναν μήνα. Άλλες δημοσκοπήσεις καταγράφουν λιγότερο δραματικές μειώσεις, όμως όλες δείχνουν πως το κόμμα έχει χάσει την ορμή του έπειτα από μήνες που η δύναμή του αυξανόταν στις δημοσκοπήσεις.

Αντίθετα η Corriere αναφέρει πως η υποστήριξη προς το Κίνημα 5 Αστέρων έχει αυξηθεί στο 24,9%, από 22,3% που ήταν προηγουμένως, βάζοντας τέλος σε μια μακρά περίοδο εξασθένησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!