Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ευρωεκλογές 2019: Προεκλογικό σποτ νεοναζιστικού κόμματος μεταδίδεται με δικαστική εντολή
[Newsbeast]: Ευρωεκλογές 2019: Προεκλογικό σποτ νεοναζιστικού κόμματος μεταδίδεται με δικαστική εντολή

[Newsbeast]: Ευρωεκλογές 2019: Προεκλογικό σποτ νεοναζιστικού κόμματος μεταδίδεται με δικαστική εντολή

Κρατικό ραδιόφωνο είχε αρνηθεί να παίξει τη διαφήμιση του NPD για τις ευρωεκλογές

Την προεκλογική διαφήμιση του ακροδεξιού κόμματος NPD μετέδωσε σήμερα κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της Γερμανία, έπειτα από δικαστική απόφαση.

Το Bayerischer Rundfunk (BR) είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας νομική στήριξη αφού αρνήθηκε να μεταδώσει προεκλογική διαφήμιση του NPD για τις ευρωεκλογές , στην οποία το νεοναζιστικό κόμμα συνδέει τη μετανάστευση με την ασφάλεια. Ωστόσο δικαστήριο του Μονάχου έκρινε χθες Δευτέρα ότι το περιεχόμενο του προεκλογικού σποτ δεν ισοδυναμεί με υποκίνηση στο μίσος και άρα ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός δεν έχει λόγο να αρνείται να το μεταδώσει.

Το BR άσκησε αμέσως έφεση, την οποία έχασε την ίδια ημέρα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Μετά το σκόπιμο άνοιγμα των συνόρων της Γερμανίας το 2015 και την επακόλουθη ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση οι Γερμανοί είναι θύματα σχεδόν καθημερινά» αναφέρει το προεκλογικό σποτ του NPD, το οποίο μεταδόθηκε σήμερα το πρωί από το BR.

Το ακροδεξιό κόμμα NPD κατηγορείται ότι έχει δεσμούς με το νεοναζιστικό κίνημα και είναι γνωστό ότι ηρωοποιεί τους ηγέτες του Γ’ Ράιχ και υποβαθμίζει τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί.

Το 2017 στις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία συγκέντρωσε ποσοστό 0,4%. Το NPD έχασε μέρος των ψηφοφόρων του από το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!