Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Newsbeast]: Τι ευνοεί τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη
[Newsbeast]: Τι ευνοεί τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη

[Newsbeast]: Τι ευνοεί τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη

Έρευνα για το πώς αντιμετωπίζονται τα ανερχόμενα αστέρια από τους αντιπάλους τους

Περισσότερους από 117.000 αγώνες τένις και πάνω από 5 εκατομμύρια διαδικτυακά παιχνίδια σκάκι μελέτησαν ερευνητές με επικεφαλής τον Χεμάντ Κακάρ του Πανεπιστημίου Ντιουκ της Βόρειας Καρολίνα.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα παίκτες όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έχουν με το μέρος τους ένα βασικό πλεονέκτημα: οι αντίπαλοι αποδίδουν συνήθως χειρότερα απέναντί τους. Ακόμη δηλαδή και όταν οι αντίπαλοι είναι ισοδύναμοι, παίζουν χειρότερα εναντίον κάποιου που γνωρίζουν ότι είναι ανερχόμενο «αστέρι».

Όσο ανεβαίνει στην κατάταξη ένας παίκτης τόσο αποκτά ένα μομέντουμ που γίνεται εκφοβιστικό στα μάτια των αντιπάλων του, ακόμη και έμπειρων επαγγελματιών. Ένας αθλητής τείνει να φοβάται στο μυαλό του περισσότερο κάποιον που έρχεται με ανοδική φόρα από χαμηλά, παρά κάποιον ισοδύναμο αντίπαλο που δεν έχει το ίδιο μομέντουμ μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τα πειράματα μας δείχνουν ότι οι παίκτες κάνουν ένα είδος νοητικών υπολογισμών για τους ανταγωνιστές τους. Σκέφτονται ότι, όπως μια μπάλα κατρακυλά στην κατηφόρα συνεχώς ώσπου κάποιος τη σταματήσει, έτσι και κάποιος θα συνεχίσει να ανεβαίνει λόγω της φοράς του, οπότε αρχίζουν να νιώθουν ότι απειλούνται και η απόδοσή τους πέφτει», δήλωσε ο Κακάρ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!