Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Έτσι ξεχωρίζουν τα πλαστά από τα αυθεντικά χαρτονομίσματα
[Newsbeast]: Έτσι ξεχωρίζουν τα πλαστά από τα αυθεντικά χαρτονομίσματα

[Newsbeast]: Έτσι ξεχωρίζουν τα πλαστά από τα αυθεντικά χαρτονομίσματα

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 απέσυραν από την κυκλοφορία συνολικά περίπου 251.000 πλαστά χαρτονομίσματα

Ανησυχία έχει προκαλέσει ο αριθμός των πλαστών χαρτονομισμάτων στη Γερμανία αλλά όχι μόνο, μιας και το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό. Τι λένε, όμως, οι ειδικοί και πώς ξεχωρίζει ένα αυθεντικό από ένα πλαστό χαρτονόμισμα.

Η Γερμανία έχει κατακλυστεί από πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ, όπως έκανε γνωστό την Παρασκευή 26 Ιουλίου η Μπούντεσμπανκ. Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, υπολογίζεται ότι στην γερμανική αγορά κυκλοφορούν περίπου 27.600 πλαστά χαρτονομίσματα με ψευδή ονομαστική αξία ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018 παρατηρήθηκε αύξηση στην κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων κατά 2,5%. Κατά τη Μπούντεσμπανκ αντιστοιχούν επτά χαρτονομίσματα σε κάθε 10.000 καταναλωτές. Το χαρτονόμισμα που παραχαράσσεται ευκολότερα είναι αυτό των 50 ευρώ.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, που παρουσιάζει η Deutsche Welle , τα πλαστά 50ευρα αντιπροσωπεύουν το 65% του συνόλου των πλαστών χαρτονομισμάτων στη γερμανική αγορά κατά το πρώτο αξάμηνο του 2019.

Πολλά τα περιστατικά παραχάραξης που εντοπίζει η αστυνομία

Στη Γερμανία, οι υποθέσεις εντοπισμού πλαστών χαρτονομισμάτων είναι πολλές. Στα μέσα Ιουλίου μία γυναίκα προσπάθησε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου με 15.000 ευρώ μετρητά. Αυτό θορύβησε τους πωλητές, οι οποίοι ήρθαν αμέσως σε επαφή με την αστυνομία.

Τα χαρτονομίσματα ύψους 15.000 ευρώ ήταν πλαστά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!