Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Οι ετήσιες αποδοχές 25.000 ευρώ για τον εργαζόμενο στοιχίζουν 43.000 ευρώ στον εργοδότη
[Newsbeast]: Οι ετήσιες αποδοχές 25.000 ευρώ για τον εργαζόμενο στοιχίζουν 43.000 ευρώ στον εργοδότη

[Newsbeast]: Οι ετήσιες αποδοχές 25.000 ευρώ για τον εργαζόμενο στοιχίζουν 43.000 ευρώ στον εργοδότη

Μίχαλος: Χρειαζόμαστε περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια και σοβαρές επενδύσεις

Τα αντικίνητρα που εμποδίζουν το επιχειρείν στην χώρας μας κατέγραψε στην ομιλία του στην εκδήλωση της AIESEC, με θέμα «Κρίση-Δημόσιο Χρέος-Ανάπτυξη. Εφαρμόσιμες πολιτικές για το μέλλον της Ελλάδας» ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την υψηλή φορολόγηση και τις αυξημένες εργοδοτικές εισφορές.

Αναλυτικά η ομιλία του Κωνσταντίνου Μίχαλου:

«Όπως όλα δείχνουν, τα χειρότερα είναι πια πίσω μας. Το ερώτημα όμως είναι πότε και αν θα μπορέσουμε να φθάσουμε στα καλύτερα.
Ας μην γελιόμαστε: για μια οικονομία που έχει συρρικνωθεί κατά 25% και πλέον τα τελευταία χρόνια, δεν αρκεί απλώς να βγει από το φάσμα της ύφεσης. Χρειάζεται γρήγορους και ταυτόχρονα διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. Χρειάζεται να παράγει περισσότερο εθνικό πλούτο. Αρκετό για να μπορέσει η χώρα να εξυπηρετεί το δημόσιο χρέος της. Αρκετό για να μπορέσει να αποκατασταθεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και να εξαλειφθούν, σταδιακά έστω, οι κοινωνικές συνέπειες της κρίσης.

Αυτού του είδους η ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί, εάν δεν αλλάξει ριζικά το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Κι αν έχει μείνει κανείς ακόμα που πιστεύει ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην – εντός εισαγωγικών – κανονικότητα των δεκαετιών πριν την κρίση, είναι καιρός να ξυπνήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!