Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Εθνικές εκλογές 2019: Τα σενάρια αυτοδυναμίας και η κατανομή των εδρών
[Newsbeast]: Εθνικές εκλογές 2019: Τα σενάρια αυτοδυναμίας και η κατανομή των εδρών

[Newsbeast]: Εθνικές εκλογές 2019: Τα σενάρια αυτοδυναμίας και η κατανομή των εδρών

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά τις ευρωεκλογές

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου έχουν δημιουργήσει μία έντονη πολιτική ατμόσφαιρα εν μέσω του καλοκαιριού και έχουν ανεβάσει τον «πυρετό» στα κομματικά επιτελεία και στις εταιρείες δημοσκοπήσεων, που προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τις προθέσεις των πολιτών πριν την κάλπη.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, που δεδομένα αποτελούν την πιο κοντινή και φαινομενικά έγκυρη σφυγμομέτρηση του εκλογικού σώματος.

Μάλιστα το αποτέλεσμά τους ήταν τέτοιο που δρομολογήθηκαν εξελίξεις, καθώς η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με περίπου 9,5 μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία, οδήγησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην κήρυξη πρόωρων εκλογών, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Τα διακυβεύματα των εκλογών

Πολλά είναι τα ερωτήματα που θα απαντηθούν την Κυριακή 7 Ιουλίου, με βασικό το ποιος θα κληθεί να κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία.

Τα διακυβεύματα των εκλογών φυσικά είναι περισσότερα του ενός και η κάλπη θα διαμορφώσει τις συνθήκες μέσα στις οποίες θα πορευτεί ο πολιτικός κόσμος της χώρας την επαύριο.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα, στο οποίο προσπαθούν οι δημοσκοπήσεις να δώσουν απάντηση, είναι το αν κάποιο κόμμα θα συγκεντρώσει ποσοστό ικανό ώστε να έχει αυτοδυναμία.

Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δίνει αέρα νίκης στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!