Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Εθνικές εκλογές 2019: Ραντεβού μετά τις κάλπες της 7ης Ιουλίου δίνουν οι αγορές με την Ελλάδα
[Newsbeast]: Εθνικές εκλογές 2019: Ραντεβού μετά τις κάλπες της 7ης Ιουλίου δίνουν οι αγορές με την Ελλάδα

[Newsbeast]: Εθνικές εκλογές 2019: Ραντεβού μετά τις κάλπες της 7ης Ιουλίου δίνουν οι αγορές με την Ελλάδα

Σε νέο ιστορικό χαμηλό οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων – Σχέδια για έξοδο στις αγορές στο δεύτερο 15ημερο του Ιουλίου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου

Οι συνθήκες μπορεί σήμερα να είναι ιδανικές για μια νέα έξοδο στις αγορές με τις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων να καταγράφουν το ένα ιστορικό χαμηλό μετά το άλλο αλλά μια νέα έκδοση ελληνικών ομολόγων θα έρθει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου ή το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το ελληνικό δημόσιο δεν είχε ποτέ ξανά την ευκαιρία να δανειστεί για δέκα χρόνια με επιτόκιο χαμηλότερο του 3% όπως συμβαίνει σήμερα (η απόδοση του 10ετούς κινείται στο 2,7%).

Η προσδοκία αλλαγής οικονομικής πολιτικής η οποία θα είναι φιλικότερη στις επενδύσεις και το επιχειρεί σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις των διεθνών αναλυτών για ισχυρές πιθανότητες καθαρής αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας ενισχύουν το θετικό κλίμα.

Τα επόμενα βήματα εξόδου στις αγορές θα καθοριστούν από τον νέο υπουργό Οικονομικών. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως θα μπορούσε να επιχειρηθεί κάτι εντυπωσιακό όπως για παράδειγμα η έκδοση 15ετούς ομολόγου με στόχο την άντληση 5 δις. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους έχει ήδη κάνει την προεργασία. Είναι γνωστό πως είχε έτοιμη μια νέα έκδοση ομολόγων μετά το Πάσχα στις αρχές Μαΐου αλλά το προεκλογικό πακέτο Τσίπρα τα ανέτρεψε όλα. Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, αμέσως μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στο Ζάππειο στις 15 Μαΐου, άρχισαν να τραβούν έντονα την ανηφόρα. Αυτό κράτησε μέχρι τις ευρωεκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!