Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ετέθη χρονοδιάγραμμα στο Κυπριακό
[Newsbeast]: Ετέθη χρονοδιάγραμμα στο Κυπριακό

[Newsbeast]: Ετέθη χρονοδιάγραμμα στο Κυπριακό

Στις 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί πολυμερής διάσκεψη και πολυμερή διάσκεψη

Επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και εντατικοποίηση του διαλόγου, με κορύφωση το τριήμερο 9 με 11 Ιανουαρίου στη Γενεύη, αποφάσισαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο χθεσινό τους δείπνο με τον Εσπεν Μπαρθ Έιντε.

Αποφάσισαν, επίσης, στις συναντήσεις της Γενεύης να παρουσιαστούν χάρτες επί του εδαφικού, ενώ στις 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί πολυμερής διάσκεψη και πολυμερή διάσκεψη.

Ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, αναφέρει ότι οι ηγέτες, αποφάσισαν να επαναρχίσουν αμέσως τις διαπραγματεύσεις. Προστίθεται ότι έδωσαν εντολή στους διαπραγματευτές τους να συνεχίσουν να συναντιούνται, προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος σε όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν, ενώ οι ίδιοι θα συναντιούνται όταν απαιτείται. Σε ό,τι αφορά τη διάσκεψη στις 12 Ιανουαρίου, τα Ηνωμένα Εθνη αναφέρουν ότι θα συγκληθεί με την πρόσθετη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων και σε αυτή θα προσκληθούν όσα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη απαιτείται.

Για τις εξελίξεις αναμένεται να ενημερώσει σήμερα τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις ύστερα από το δείπνο, το οποίο παρέθεσε ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα στο Κυπριακό Εσπεν Μπάρθ Έιντε -και κράτησε τέσσερις και πλέον ώρες- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι εντατικοποιείται ο διάλογος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!