Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Ερωτήσεις και απαντήσεις για την αυτόνομη θέρμανση στις πολυκατοικίες και τη νομοθεσία
[Newsbeast]: Ερωτήσεις και απαντήσεις για την αυτόνομη θέρμανση στις πολυκατοικίες και τη νομοθεσία

[Newsbeast]: Ερωτήσεις και απαντήσεις για την αυτόνομη θέρμανση στις πολυκατοικίες και τη νομοθεσία

Τι ισχύει πλέον για την έγκριση από τη γενική συνέλευση και τα κοινόχρηστα

Σύγχυση και πολλά ερωτήματα σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να «απελευθερώσει» την αυτονομία θέρμανσης των διαμερισμάτων στις πολυκατοικίες, με τροπολογία που ψηφίσθηκε μερικά 24ωρα πριν από τα Χριστούγεννα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά την εγκατάσταση μετρητών ενεργειακής κατανάλωσης, και όχι συστημάτων αυτόνομης θέρμανσης.

Αντίθετα από ό,τι υποστηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ, πάντως, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαβεβαιώνει ότι η διάταξη αφορά όντως την αυτονόμηση θέρμανσης στις πολυκατοικίες και καταργεί την προϋπόθεση που ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς.

Επομένως, για να αποκοπεί ένα διαμέρισμα από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης, δεν χρειάζεται πλέον η απόφαση της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας, με ποσοστό τουλάχιστον 50,1%, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι το κείμενο της τροπολογίας αφήνει «ανοικτά» ζητήματα

1. Τι θα γίνει με τα έξοδα της κεντρικής θέρμανσης

Η τροπολογία δεν ξεκαθαρίζει αν και σε ποιον βαθμό τα διαμερίσματα που έχουν αυτονομηθεί θα συμμετέχουν στα έξοδά της κεντρικής θέρμανσης. Όπως έγινε γνωστό αυτό θα αποσαφηνισθεί τις επόμενες ημέρες, με διευκρινιστική εγκύκλιο. Η εγκύκλιος αναμένεται να λέει πως όσοι προχωρήσουν σε αυτόνομη θέρμανση θα πληρώνουν τα έξοδα συντήρησης για το κεντρικό σύστημα, όμως δεν θα συμμετέχουν στο πετρέλαιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!