Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Έρχεται το «ψηφιακό ΚΕΠ» εντός του 2019
[Newsbeast]: Έρχεται το «ψηφιακό ΚΕΠ» εντός του 2019

[Newsbeast]: Έρχεται το «ψηφιακό ΚΕΠ» εντός του 2019

Οι πέντε κινήσεις για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δημοσίου

Πέντε πρωτοβουλίες του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δημοσίου , παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Η υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο γενικός γραμματέας, Γρηγόρης Θεοδωράκης, αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στην ψηφιοποίηση των ΚΕΠ, στην εξασφάλιση της πρόσβασης των ιστοσελίδων και των εφαρμογών των οργανισμών του Δημόσιου Τομέα για τα ΑμεΑ, την προσβασιμότητα των πολιτών στα Ανοιχτά Δεδομένα του Δημοσίου , την κωδικοποίηση-αναμόρφωση της νομοθεσίας και την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Πύλης.

Το λεγόμενο «ψηφιακό ΚΕΠ» εντάχθηκε πρόσφατα στο ΕΣΠΑ και θα αρχίσει τη λειτουργία του εντός του 2019 με χρονοδιάγραμμα πλήρους εφαρμογής του το 2021. Στόχος της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης είναι αφενός η αύξηση των ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, αφετέρου η ηλεκτρονική πρόσβαση και εξυπηρέτηση χωρίς τη φυσική παρουσία στα κατά τόπους γραφεία, αλλά από το σπίτι, το γραφείο και τις φορητές συσκευές.

Όπως σημειώθηκε, ο εκσυγχρονισμός λειτουργίας των ΚΕΠ με την επέκταση των ψηφιακών διασυνδέσεων θα συμβάλει στην απλοποίηση και επιτάχυνση της διεκπεραίωσης των υποθέσεων, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται ο χρόνος εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων. Στα πλεονεκτήματα περιλαμβάνεται και η εφαρμογή της αρχής «Άπαξ Υποβολή Πιστοποιητικών» (once only), προκειμένου οι συναλλασσόμενοι να μην απαιτείται πλέον να προσκομίζουν εκ νέου τα πιστοποιητικά που εντάσσονται στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Αναζήτησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!