Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Η επόμενη μέρα στο Κυπριακό και το παρασκήνιο από τη Γενεύη μέχρι τη συνάντηση της 18ης Ιανουαρίου
[Newsbeast]: Η επόμενη μέρα στο Κυπριακό και το παρασκήνιο από τη Γενεύη μέχρι τη συνάντηση της 18ης Ιανουαρίου

[Newsbeast]: Η επόμενη μέρα στο Κυπριακό και το παρασκήνιο από τη Γενεύη μέχρι τη συνάντηση της 18ης Ιανουαρίου

Η «τορπίλη» Ερντογάν και το περίεργο παιχνίδι με στόχο την Ελλάδα

Μπορεί  το επόμενο- επίσημο- βήμα στην πορεία με στόχο την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό να τοποθετείται την 18η Ιανουαρίου, οπότε θα γίνει η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας, όπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη της Γενεύης, το παρασκήνιο όμως είναι πλούσιο.

Χθες αποκαλύφθηκε ένα περίεργο παιχνίδι ευθυνών από την Τουρκία αλλά και ορισμένους κύκλους στην Κύπρο με στόχο την Ελλάδα ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν τορπίλισε τη διαδικασία επιρρίπτοντας ευθύνες στην ελληνική πλευρά και δηλώνοντας πως «η Τουρκία θα παραμείνει για πάντα στην Κύπρο».

Όπως έγινε γνωστό χθες από την εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου «ο γ.γ. του ΟΗΕ ζήτησε συνέχιση της διαδικασίας εδώ στη Γενεύη, Βρετανία και Τουρκία συμφώνησαν, η Ελλάδα όμως δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμη και χρειάζεται μερικές μέρες για να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία. Αυτό οδήγησε τελικά στη χθεσινοβραδινή (σ.σ. της Πέμπτης) απόφαση να συσταθεί ομάδα εργασίας από τεχνοκράτες όλων των πλευρών (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία, Κύπρος, δύο κοινότητες, ΕΕ και ΟΗΕ) η οποία θα συνέλθει ξανά στις 18 Ιανουαρίου για επεξεργασία ενός πλαισίου θέσεων και ερωτημάτων. Οι συζητήσεις αυτές αναμένεται να διαρκέσουν τρεις με τέσσερις μέρες και, σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε, αμέσως μετά θα πρέπει να συνέλθει ξανά η διάσκεψη σε πολιτικό επίπεδο».

Η εφημερίδα έγραφε ότι: «Μετά το γεύμα εργασίας είχαν συνάντηση ο γ.γ. και οι υπουργοί των τριών εγγυητριών χωρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!