Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 15 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Επιστροφή της ισορροπίας στη Μεσόγειο «βλέπει» η Ιταλία
[Newsbeast]: Επιστροφή της ισορροπίας στη Μεσόγειο «βλέπει» η Ιταλία

[Newsbeast]: Επιστροφή της ισορροπίας στη Μεσόγειο «βλέπει» η Ιταλία

Η Λιβύη απαγοτεύει την είσοδο ξένων σκαφών- και των ΜΚΟ- σε ζώνη στα χωρικά ύδατά της

Την ικανοποίησή της για την εντατικοποίηση του ελέγχου των χωρικών υδάτων της Λιβύης από την Τρίπολη εξέφρασε σήμερα η ιταλική κυβέρνηση, με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο να κάνει λόγο για μια «εν εξελίξει επαναφορά της ισορροπίας στη Μεσόγειο» προκειμένου να μειωθούν οι αναχωρήσεις μεταναστών.

«Η λιβυκή κυβέρνηση του Φάγεζ αλ-Σάρατζ ζήτησε τη βοήθεια της Ιταλίας και είναι έτοιμη να δημιουργήσει τη ζώνη Σαρ στα χωρικά ύδατά της, να συνεργαστεί με την Ευρώπη και να επενδύσει στην ακτοφυλακή: όλα αυτά είναι ένδειξη μιας εν εξελίξει επαναφοράς της ισορροπίας στη Μεσόγειο», δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα La Stampa.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Λιβύης ανακοίνωσε την Πέμπτη τη δημιουργία ανοικτά των ακτών της μιας ζώνης έρευνας και διάσωσης που απαγορεύει, εκτός εάν έχουν λάβει άδεια, την είσοδο ξένων σκαφών, ιδιαίτερα μη κυβερνητικών οργανώσεων που περιπολούν για τη διάσωση μεταναστών.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι αναστέλλουν προσωρινά τις δραστηριότητες του «Prudence», του μεγαλύτερου σκάφους διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο, ως συνέπεια της απαγόρευσης αυτής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!