Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Επίσκοπος Ωλένης για πρόσφυγες: Αν είναι εχθροί μας θα τους ρίξουμε στο Αιγαίο να πνιγούν; Όχι
[Newsbeast]: Επίσκοπος Ωλένης για πρόσφυγες: Αν είναι εχθροί μας θα τους ρίξουμε στο Αιγαίο να πνιγούν; Όχι

[Newsbeast]: Επίσκοπος Ωλένης για πρόσφυγες: Αν είναι εχθροί μας θα τους ρίξουμε στο Αιγαίο να πνιγούν; Όχι

«Η Εκκλησία δεν βλέπει αν κάποιος είναι πιστός ή όχι. Τον αντιμετωπίζει ως εικόνα του Θεού»

Την Ιερά Μονή Πορετσού στα Αγράμπελα Αχαΐας παραχώρησε η Εκκλησία για την φιλοξενία προσφύγων, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του προσφυγικού, μετά από πρόταση του μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού.

«Η Εκκλησία του Χριστού είναι εκκλησία αγάπης και βοήθειας» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος, βοηθός του Μητροπολίτη Γερμανού.

«Ο Χριστός είπε αγάπα τον εχθρό όπως τον εαυτόν σου. Αν αυτοί είναι οι εχθροί μας θα τους ρίξουμε στο Αιγαίο να πνιγούν; Ασφαλώς όχι. Όπως ο Χριστός ήταν φυγάς από τα Ιεροσόλυμα στην Αίγυπτο έτσι συμβαίνει με αυτούς τους ανθρώπους» είπε.

«Η Εκκλησία δεν βλέπει αν κάποιος είναι πιστός ή όχι. Τον αντιμετωπίζει ως εικόνα του Θεού» συμπλήρωσε.

Ο κ. Αθανάσιος διευκρίνισε ότι το μοναστήρι που παραχωρείται ήταν ερειπωμένο. «Μέσα από κάποιο πρόγραμμα του ΕΟΤ το ανακαινίσαμε για να γίνει τουριστικός ξενώνας. Δεν ήταν εν ενεργεία μοναστήριο από το οποίο διώξαμε τους μοναχούς για να βάλουμε τους ξένους. Εμείς δώσαμε το κτήριο στην πολιτεία και εκείνη ανέλαβε να μείνουν 50-60 άνθρωποι, μονογονεϊκές οικογένειες».

Μίλησε και για όσους αντιδρούν με τους πρόσφυγες . «Οι αντιδράσεις οφείλονται στο ότι δεν ξέρουν τι άνθρωποι είναι αυτοί. Επειδή στα νησιά κάνουν βιαιοπραγίες, αυτά είναι μια μερίδα ανθρώπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!