Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Ιρλανδία
[Newsbeast]: Επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Ιρλανδία

[Newsbeast]: Επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Ιρλανδία

Πρώτη επίσκεψη του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη χώρα σε 40 χρόνια

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Έντα Κένι, δήλωσε πως ο πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ιρλανδία, την πρώτη επίσκεψη ποντίφικα στη χώρα σε διάστημα 40 χρόνων. Ενδείξεις υπάρχουν επίσης ότι θα γίνει επίσης ο πρώτος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που θα επισκεφθεί τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο γεννημένος στην Αργεντινή ποντίφικας επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί την Ιρλανδία το 2018, σε συνάντηση που είχε στο Βατικανό με τον Ιρλανδό ηγέτη.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, Ο εκλιπών πάπας Ιωάννης Παύλος είχε επισκεφθεί το νησί το 1979 αλλά δεν μπορούσε να πάει στον βορρά λόγω των συγκρούσεων ανάμεσα στους προτεστάντες που θέλουν η επαρχία να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και τους καθολικούς που θέλουν να ενωθεί με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Μια εύθραυστη συμφωνία κατανομής της εξουσίας μεταξύ των δύο πλευρών το 1998 έθεσε τέρμα σε 30 χρόνια βίας που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 3.600 ανθρώπους. Παρότι ορισμένοι μαχητές συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους, η ασφάλεια θα είναι τώρα ένα πολύ μικρότερο πρόβλημα από ό,τι προτού επιτευχθεί η ειρηνευτική συμφωνία.

«Συζητήσαμε τι μπορεί να κάνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!