Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Επιφυλάξεις της Ε.Ε. για την επιχείρηση προστασίας πλοίων στον Κόλπο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ
[Newsbeast]: Επιφυλάξεις της Ε.Ε. για την επιχείρηση προστασίας πλοίων στον Κόλπο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ

[Newsbeast]: Επιφυλάξεις της Ε.Ε. για την επιχείρηση προστασίας πλοίων στον Κόλπο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ

«Θα ήταν ατυχές να δώσουμε την αίσθηση ότι εντασσόμαστε στην αμερικανική πρωτοβουλία των μέγιστων κυρώσεων»

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί δήλωσε σήμερα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιφυλάξεις για την αμερικανική ναυτική επιχείρηση συνοδείας πλοίων στο Στενό του Χορμούζ , και πρόσθεσε πως ορισμένες χώρες θέλουν να αναπτύξουν ευρωπαϊκά μέσα στην περιοχή προκειμένου να διασφαλίσουν μια «αποτρεπτική παρουσία».

«Δεν θέλουμε να είμαστε σε έναν μηχανισμό συνοδείας πλοίων, αλλά θέλουμε να διασφαλίσουμε μια αποτρεπτική παρουσία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Παρλί λίγο πριν από την άτυπη σύνοδο με τους Ευρωπαίους ομολόγους της στο Ελσίνκι.

Η Παρλί επιβεβαίωσε έμμεσα την υποστήριξη της Γαλλίας στην ιδέα της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής αποστολής επιτήρησης στην περιοχή.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι ο αριθμός των χωρών της ΕΕ που είναι έτοιμες να δεσμευτούν σε αυτήν «μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού».

«Θα προσπαθήσουμε να περάσουμε στο δεύτερο χέρι» στη διάρκεια της συνόδου του Ελσίνκι, πρόσθεσε. «Όμως ο μηχανισμός θα γίνει με τα υπάρχοντα μέσα τα οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο», επέμεινε. Η Γαλλία διατηρεί σε μόνιμη βάση μια φρεγάτα στην περιοχή.

«Ο σκοπός είναι να διασφαλίσουμε την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια των πλοίων σε αυτή τη ζωτικής σημασίας περιοχή για τη μεταφορά υδρογονανθράκων», διευκρίνισε.

«Θα ήταν ατυχές να δώσουμε την αίσθηση ότι εντασσόμαστε στην αμερικανική πρωτοβουλία των μέγιστων κυρώσεων», υπογράμμισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!