Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Επιχείρηση συγκρότησης του ΕΣΡ και στο βάθος η τροπολογία για να κλείσουν τα κανάλια
[Newsbeast]: Επιχείρηση συγκρότησης του ΕΣΡ και στο βάθος η τροπολογία για να κλείσουν τα κανάλια

[Newsbeast]: Επιχείρηση συγκρότησης του ΕΣΡ και στο βάθος η τροπολογία για να κλείσουν τα κανάλια

Παππάς: Τα κράτη και οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να λειτουργούν εν κενώ

Νέα προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ θα καταβληθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που συνεδριάζει το μεσημέρι, ενώ η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει την τροπολογία για να κλείσουν άμεσα τα κανάλια που δεν πήραν άδεια, σε περίπτωση που η Διάσκεψη ναυαγήσει.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε τη νέα προσπάθεια για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να αναφερθεί σε προτεινόμενα πρόσωπα.

«Θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις και ελπίζω σε ευτυχή κατάληξη» είχε δηλώσει ο Νίκος Βούτσης για τις προπαρασκευαστικές διαβουλεύσεις πριν από τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Η ΝΔ από την πλευρά της έχει δηλώσει ότι «η λειτουργία του ΕΣΡ περνά υποχρεωτικά από την ακύρωση του νόμου Παππά» και έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι με τον νόμο αυτό (4339/2015) «περιθωριοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, παραβιάζοντας το Σύνταγμα για να ελέγξει τα ΜΜΕ».

Το Σύνταγμα προβλέπει την εκλογή του ΕΣΡ από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, με αυξημένη πλειοψηφία 4/5, προκειμένου η εν λόγω Ανεξάρτητη Αρχή να συγκροτείται σε ευρύτατη συναινετική βάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!