Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: «Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αναλαμβάνει δράση για την αναδάσωση του Υμηττού»
[Newsbeast]: «Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αναλαμβάνει δράση για την αναδάσωση του Υμηττού»

[Newsbeast]: «Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αναλαμβάνει δράση για την αναδάσωση του Υμηττού»

Η δέσμευση από πλευράς προέδρου, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

Την απόφαση να ενισχύσει την προσπάθεια αναδάσωσης του Υμηττού έλαβε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών , ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι συγκεκριμένες δράσεις.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρός του Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, «για ένα ακόμα καλοκαίρι γίναμε μάρτυρες καταστροφικών πυρκαγιών που προκάλεσαν τεράστιες ζημιές σε διάφορα σημεία της χώρας. Ειδικά σε Εύβοια, αλλά και σε Υμηττό , η περιβαλλοντική καταστροφή ήταν τεράστια, καθώς χιλιάδες στρέμματα πρασίνου αλλά και περιουσίες συμπολιτών μας , έγιναν στάχτη. Το μόνο παρήγορο ήταν ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Οι πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα επηρεάζουν άμεσα τις ζωές όλων μας, κάτι που θα φανεί το επόμενο διάστημα. Ήδη βιώνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Θα πρέπει να είναι κάποιος τελείως αδαής για να μην καταλάβει ότι πυρκαγιές τέτοιας έκτασης μόνο προς το χειρότερο θα αλλάξουν τις συνθήκες διαβίωσης όλων μας. Από το μικροκλίμα στις περιοχές που επλήγησαν, έως τις πλημμύρες που κάποια στιγμή θα δούμε στα σημεία από τα οποία εξαφανίστηκε το πράσινο».

Και συμπλήρωσε: «Μπροστά σε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα δεν πρέπει να υπάρξει κανένα περιθώριο αδιαφορίας. Πέρα από τα προφανή, όπως τη νομοθετική ρύθμιση για να μην δούμε να ξεφυτρώνουν κτίρια στα καμένα, την εντατικοποίηση των ελέγχων σε ευαίσθητες περιοχές, τη διαρκή ενημέρωση για την επαγρύπνηση των πολιτών και την αυστηροποίηση των ποινών για τους εμπρηστές, οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε δράση για τη επούλωση των πληγών που άφησαν πίσω τους οι μεγάλες φωτιές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!