Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Εντολή Τσίπρα στον Γαβρόγλου για συναντήσεις με Βαρθολομαίο, Ιερώνυμο και ιεράρχες
[Newsbeast]: Εντολή Τσίπρα στον Γαβρόγλου για συναντήσεις με Βαρθολομαίο, Ιερώνυμο και ιεράρχες

[Newsbeast]: Εντολή Τσίπρα στον Γαβρόγλου για συναντήσεις με Βαρθολομαίο, Ιερώνυμο και ιεράρχες

Στο «τραπέζι» η διευκρίνιση σημείων της συμφωνίας με την Εκκλησία

Με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα , ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και επαφές, για να διευκρινιστούν ζητήματα που προέκυψαν από τη συμφωνία με την Εκκλησία. Ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε σχετικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»:

«Μετά από εντολή του πρωθυπουργού, θα κάνω έναν κύκλο συζητήσεων, για να διευκρινιστούν ένα σύνολο ζητημάτων που ενδεχομένως δεν έχουν γίνει κατανοητά, αλλά και για να καταλάβουμε το βάθος και τον χαρακτήρα των αντιδράσεων. Για μια τέτοιου τύπου ιστορική συμφωνία δεν είχε κανείς την αυταπάτη ότι όλοι θα έλεγαν “μπράβο” στον διπλανό τους. Αλλάζει μία ιστορική πραγματικότητα».

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι η συμφωνία έχει «ευρύτατη αποδοχή», ωστόσο ότι θα πρέπει να εξαντληθεί ο διάλογος, ώστε να παρθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες.

«Πολύ άμεσα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος των συζητήσεων, με τον αρχιεπίσκοπο, την Εκκλησία της Κρήτης, με τον οικουμενικό πατριάρχη και με μητροπολίτες αν θέλουν και αν το ζητήσουν. Θα διευκρινίσουμε, θα ακούσουμε και θα επανέλθουμε», είπε και συνέχισε: «Η συμφωνία αυτή δεν έδειξε μόνο την προοπτική ρύθμισης των σχέσεων Πολιτείας-Εκκλησίας . Έδειξε και έναν τρόπο με τον οποίο επιδιώκουμε να γίνουν αυτές οι ρυθμίσεις. Ο τρόπος είναι η μη σύγκρουση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!