Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Έντι Ράμα: Δεν παραδώσαμε ούτε έναν Εβραίο στους ναζί
[Newsbeast]: Έντι Ράμα: Δεν παραδώσαμε ούτε έναν Εβραίο στους ναζί

[Newsbeast]: Έντι Ράμα: Δεν παραδώσαμε ούτε έναν Εβραίο στους ναζί

«Η Ελλάδα είναι λαμπρό παράδειγμα για τις προσπάθειες που κάνει να δεχθεί ανθρώπους σε απόγνωση»

«Η Ελλάδα είναι λαμπρό παράδειγμα για τις προσπάθειες που κάνει να δεχθεί ανθρώπους σε απόγνωση, πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τους πολέμους και είναι φανερό πόσο υποφέρουν, η Ελλάδα και η Ιταλία, επειδή δεν υπάρχει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα , από το βήμα της 4ης Ευρω-αραβικής Συνόδου Κορυφής και πρόσθεσε ότι αυτό δεν αφορά μόνον την ευρωπαϊκή αντίδραση στα σύνορα, αλλά τη συνολική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Μιλώντας για την αλληλεξάρτηση μεταξύ ΕΕ και αραβικού κόσμου, σημείωσε ότι είναι σημαντική σε πολλούς τομείς και αναφέρθηκε στον τομέα της ενέργειας. Οι επιθέσεις στην Aramco, είπε, έδειξαν αυτή την εξάρτηση και σημείωσε ότι το 60% της ενέργειας στην Ευρώπη προέρχεται από τις αραβικές χώρες. «Το σχιστολιθικό αέριο των ΗΠΑ», υπογράμμισε, «δεν πρόκειται να εξαφανίσει τη σημασία των αραβικών χωρών στον ενεργειακό τομέα».

Ο κ. Ράμα επισήμανε την αλληλεξάρτηση της Ευρώπης και του αραβικού κόσμου και στον τομέα της ασφάλειας, λέγοντας ότι η αλληλεξάρτηση αυτή επιβάλλει στενότερη περιφερειακή και διαπεριφερειακή συνεργασία.

Αναφερόμενος ειδικότερα στη χώρα του, είπε ότι διακινδυνεύει την ασφάλειά της γιατί άνοιξε τα σύνορα σε χιλιάδες αντικαθεστωτικούς Ιρανούς, οι οποίοι για να αποφύγουν την εξόντωση βρήκαν καταφύγιο στην Αλβανία .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!