Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Ένταση στο υπουργείο Εσωτερικών για τους παιδικούς σταθμούς
[Newsbeast]: Ένταση στο υπουργείο Εσωτερικών για τους παιδικούς σταθμούς

[Newsbeast]: Ένταση στο υπουργείο Εσωτερικών για τους παιδικούς σταθμούς

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του newsbeast.gr

Συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, πραγματοποιούν από το πρωί δύο Ομοσπονδίες, που διεκδικούν δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Ομοσπονδία ΟΤΑ Αττικής ζήτησαν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου, αλλά η απάντηση που έπαιρναν είναι πως «δεν υπήρχε στο κτίριο κάποιος αρμόδιος για να συμβεί κάτι τέτοιο».

Αφού, λοιπόν, έπαιρναν την ίδια απάντηση, οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να εισβάλουν στο υπουργείο, προκειμένου να διαπιστώσουν με τα ίδια τους τα μάτια ότι κάτι τέτοιο ισχύει.

Προκλήθηκε ένταση, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που αιφνιδιάστηκαν, να προσπαθούν να συγκρατήσουν τους συγκεντρωμένους. Τελικά, αυτή «έσβησε» όταν μετά από τρία λεπτά έγινε δεκτό το αίτημα και τελικά έγινε η συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου.

Μια αντιπροσωπεία ανέβηκε στα γραφεία για το ραντεβού, ενώ οι υπόλοιποι διαδηλωτές επέστρεψαν στην είσοδο του υπουργείου.

Η κινητοποίηση γίνεται για τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς -όπως καταγγέλλουν- και διεκδικούν αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Σύμφωνα με τις εν λόγω καταγγελίες 55.000 βρέφη και νήπια αποκλείστηκαν φέτος από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, ενώ τα παιδιά που θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών είναι στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Βίντεο/φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!