Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Ενταφιάστηκαν 20 πεσόντες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αλβανία
[Newsbeast]: Ενταφιάστηκαν 20 πεσόντες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αλβανία

[Newsbeast]: Ενταφιάστηκαν 20 πεσόντες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αλβανία

Την ικανοποίησή του για το γεγονός εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών

Με όλες τις προβλεπόμενες τιμές πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου η τελετή ενταφιασμού των οστών 20 Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών του ελληνοτταλικού πολέμου, στο στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κλεισούρας, στην Αλβανία .

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, τα οστά ανευρέθησαν στο πλαίσιο εφαρμογής της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας – Αλβανίας του 2009 για την αναζήτηση, εκταφή, προσδιορισμό ταυτότητας και ενταφιασμό των πεσόντων της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα την περίοδο 1940-41.

Στην τελετή, χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργυροκάστρου , κ. Δημητρίου, παρέστησαν εκπρόσωποι του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, η πρέσβυς της Ελλάδος στα Τίρανα, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, καθώς και εκπρόσωποι της Ομογένειας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως «80 χρόνια μετά τη θυσία τους, οι ψυχές των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών θα αναπαυθούν εν ειρήνη και χαιρετίζει τη συνεργασία με την αλβανική πλευρά στο ιδιαίτερα ευαίσθητο και ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει στη συνέχιση των εργασιών επί του πεδίου και στην πλήρη εφαρμογή της διακρατικής αυτής συμφωνίας Ελλάδος-Αλβανίας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!