Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Newsbeast]: Εννιά συμβουλές για την οδήγηση το καλοκαίρι
[Newsbeast]: Εννιά συμβουλές για την οδήγηση το καλοκαίρι

[Newsbeast]: Εννιά συμβουλές για την οδήγηση το καλοκαίρι

Ξενοιασιά, υψηλές θερμοκρασίες και ενδυμασία οι παγίδες των οδηγών στους θερινούς μήνες

Η χώρα μας δέχεται ήδη το πρώτο θερμό κύμα του καλοκαιριού. Ήλιος, ελεύθερος χρόνος και αφορμή για πολλές διαδρομές κυρίως προς τις παραλίες.

Πολλές από αυτές χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά, αλλά οι ειδικοί της οδικής ασφάλειας προειδοποιούν για τους κινδύνους που εμπεριέχουν, κυρίως λόγω εφησυχασμού του οδηγού. Γι αυτό, πολλές καλοκαιρινές συνήθειες κατά την οδήγηση πρέπει να αποφεύγονται, τόσο γιατί είναι επικίνδυνες, όσο και για να αποφύγουμε ενδεχόμενα πρόστιμα.

Ας δούμε όμως μερικές από αυτές τις επικίνδυνες καλοκαιρινές συνήθειες.

  • ΟΧΙ σαγιονάρες ή μαγιό: Τα τυπικά beachwear δεν είναι κατάλληλα για οδήγηση. Για παράδειγμα, οι σαγιονάρες μειώνουν τον έλεγχο του οδηγού στα πεντάλ, αλλά μπορούν επίσης να κολλήσουν σε αυτά και να εμποδίσουν την ικανότητα αντίδρασης. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν απαγορεύονται ρητά, αλλά η οδήγηση με αυτές, ή ακόμα και ξυπόλυτοι, μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.
    Οι οδηγοί πρέπει πάντα να φορούν παπούτσια ελαφριά, μαλακά, μικρά σε όγκο και σόλες που δεν εξέχουν.
  • Η οδήγηση χωρίς ένα μπλουζάκι (που γίνεται από το 25% των οδηγών σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για την Αυτοκινητοβιομηχανία) μπορεί να αλλοιώσει την αποτελεσματικότητα της ζώνης ασφαλείας.
  • Σε ένα όχημα αφημένο για ώρες στον ήλιο, για να μειώσετε την θερμοκρασία του εσωτερικού, πρέπει να ανοίγουμε τις πόρτες και τα παράθυρα για ένα λεπτό και μετά να ενεργοποιούμε τον κλιματισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!