Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ενίσχυση των σχέσεων Βρετανίας και ΗΠΑ αποφάσισαν Μέι και Τραμπ
[Newsbeast]: Ενίσχυση των σχέσεων Βρετανίας και ΗΠΑ αποφάσισαν Μέι και Τραμπ

[Newsbeast]: Ενίσχυση των σχέσεων Βρετανίας και ΗΠΑ αποφάσισαν Μέι και Τραμπ

Αναμένεται να συναντηθούν σύντομα

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν σήμερα να συνεργαστούν για τη διατήρηση της καλής διμερούς σχέσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της μετάβασης και να συναντηθούν με την πρώτη ευκαιρία.

Η Βρετανία θεωρεί επί μακρόν προτεραιότητα τη διατήρηση της «ειδικής σχέσης» της με τις ΗΠΑ, έναν από τους βασικούς πυλώνες της εξωτερικής της πολιτικής. Όμως έχει υπάρξει έντονη σεναριολογία όσον αφορά το πώς θα εξελιχθεί η διμερής σχέση επί των ημερών του Τραμπ, έπειτα από μια σειρά δηλώσεων και κινήσεων από μέρους του που το Λονδίνο εξέλαβε ως ταπεινωτική αγένεια.

«Η πρωθυπουργός (Μέι) τηλεφώνησε στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ το απόγευμα, στο πλαίσιο της αποκατάστασης ενός διαλόγου ανάμεσά τους», ανέφερε ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Συζήτησαν το πώς προχωρούν τα σχέδια του εκλεγμένου προέδρου για τη μετάβαση και συμφώνησαν ότι οι ομάδες τους θα πρέπει να συνεχίσουν την οικοδόμηση μιας στενής σχέσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων μιας συνάντησης των συμβούλων (αμφοτέρων) για ζητήματα Εθνικής Ασφαλείας πριν από το Χριστούγεννα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες της Μέι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!