Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Ενίσχυση 10.000 ευρώ στις οικογένειες των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κρήτη
[Newsbeast]: Ενίσχυση 10.000 ευρώ στις οικογένειες των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κρήτη

[Newsbeast]: Ενίσχυση 10.000 ευρώ στις οικογένειες των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κρήτη

Μηνιαίο επίδομα 1.000 ευρώ και στα παιδιά τους

Με κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι Υφυπουργοί Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, και η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 19 Σεπτεμβρίου χορηγείται οικονομική ενίσχυση «στις οικογένειες των ατόμων που απώλεσαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια και εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την Κρήτη κατά το μήνα Φεβρουάριο 2019.»

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Η απόφαση αφορά στην τετραμελή οικογένεια που χάθηκε στα νερά του Γεροπόταμου καθώς και στον 61χρονο από τον Αποκόρωνα που πνίγηκε στον Βατουδιάρη.

Σύμφωνα με την απόφαση στους συγγενείς τους χορηγείται εφ’ απαξ οικονομική ενίσχυση 10.000 ευρώ και επιπλέον στα ανήλικα παιδιά των νεκρών χορηγείται σε κάθε ένα, μηνιαίο επίδομα 1.000 ευρώ μέχρι την ενηλικίωση τους.

Αναλυτικότερα στο βασικό άρθρο της ΚΥΑ αναγράφονται τα εξής:

Άρθρο 1

Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης -Δικαιούχοι
Α. Χορηγείται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, ποσού δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000,00 €), στον/στην σύζυγο θανόντος που απώλεσε τη ζωή του κατά τη διάρκεια και εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την Κρήτη κατά το μήνα Φεβρουάριο 2019, ή στο πρόσωπο με το οποίο αυτός/αυτή είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή, εάν δεν υπάρχουν, στον πλησιέστερο συγγενή του έως α’ βαθμού εξ αίματος.

Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι ο/η σύζυγος ή το πρόσωπο με το οποίο είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή, εάν δεν υπάρχουν, ο πλησιέστερος συγγενής των θανόντων κατά τη διάρκεια και εξαιτίας των πλημμύρων που έπληξαν τους Δήμους Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης και Αποκορώνου Χανίων την 17-2-2019 και 25-2-2019 αντίστοιχα.

Ως προς τον προσδιορισμό των δικαιούχων για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης, εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις του Κληρονομικού Δικαίου, ιδίως δε οι διατάξεις περί κληρονομικής διαδοχής και δικαιώματος αποποίησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!