Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Τα εναλλακτικά σχέδια της Άγκυρας για τη Μοσούλη
[Newsbeast]: Τα εναλλακτικά σχέδια της Άγκυρας για τη Μοσούλη

[Newsbeast]: Τα εναλλακτικά σχέδια της Άγκυρας για τη Μοσούλη

Το υποστηρίζει τούρκος αρθρογράφος στην εφημερίδα «Χουριέτ»

Τα εναλλακτικά σχέδια της Άγκυρας για συμμετοχή στην επιχείρηση στη Μοσούλη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους σχετίζονται με πρόσκληση των Κούρδων του βορείου Ιράκ ή των σουνιτών μουσουλμάνων της Μοσούλης προς την Τουρκία, υποστηρίζει σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα «Χουριέτ» τούρκος αρθρογράφος, γνωστός για τις σχέσεις του με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Πριν από μερικές μέρες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντοογάν είχε πει ότι, αν οι συμμαχικές δυνάμεις στη Μοσούλη αρνηθούν τελικά τη συμμετοχή της Τουρκίας στην επιχείρηση στη Μοσούλη, «η Τουρκία έχει σχέδια Β και Γ γι΄αυτό». Σήμερα ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι «και θα πάρουμε μέρος στην επιχείρηση και θα πάμε στη Μουσούλη».

Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο αρθρογράφος Αμπντουλκαντίρ Σελβί, το σχέδιο Β προβλέπει την πρόσκληση της κουρδικής αυτόνομης διοίκησης του βορείου Ιράκ για συμμετοχή της Τουρκίας στην επιχείρηση στη Μουσούλη. Με βάση το σχέδιο Γ, οι σουνίτες μουσουλμάνοι της Μουσούλης θα απευθύνουν πρόσκληση προς την Τουρκία για τη συμμετοχή της στην επιχείρηση.

Η ‘Αγκυρα υπογραμμίζει εδώ και καιρό ότι δεν πρέπει να πάρουν μέρος στην επιχείρηση οι δυνάμεις των σιιτών του Ιράκ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!