Κυριακή, 23 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Αιμορροϊδοπάθεια, ο ασθενής δεν έχει τίποτε να φοβάται πια
[Newsbeast]: Αιμορροϊδοπάθεια, ο ασθενής δεν έχει τίποτε να φοβάται πια

[Newsbeast]: Αιμορροϊδοπάθεια, ο ασθενής δεν έχει τίποτε να φοβάται πια

Αποτελεσματική αντιμετώπιση από τον Χειρουργό και ειδικό πρωκτολόγο Αλκιβάδη Παππά

Η αιμορροϊδοπάθεια είναι μια πολύ συχνή πάθηση που από την παιδική ακόμη ηλικία, συναντάται και στα δύο φύλα αν και με μεγαλύτερη συχνότητα στους άνδρες.

Η αιμοροϊδοπάθεια συχνά αποτελεί ταμπού καθώς οι ασθενείς δεν μιλούν για το πρόβλημά τους και δεν προσέρχονται έγκαιρα στον ιατρό, ενώ συχνά, καταφεύγουν σε λύσεις που καθιστούν την κατάστασή τους ακόμη δυσκολότερη.

Ο Δρ. Αλκιβάδης Παππάς , Χειρουργός και ειδικός πρωκτολόγος, που από το 2009 πρωτοστατεί στην ελάχιστα επεμβατική θεραπεία των παθήσεων εντέρου και πρωκτού (αιμορροΐδες, κύστη κόκκυγα, ραγάδα δακτυλίου και συρίγγια πρωκτού), μας δίνει απαντήσεις σχετικά με το πρόβλημα της αιμορροϊδοπάθειας, τις σημαντικές επιπτώσεις της, αλλά και για το σύγχρονο τρόπο αντιμετώπισή της.

Τι είναι οι αιμορροΐδες;

Οι αιμορροΐδες είναι ένα φυσιολογικό ανατομικό και λειτουργικό στοιχείο του σώματός μας. Αποτελούν μαξιλαράκια που περιέχουν αγγεία και βρίσκονται στην απόληξη του παχέος εντέρου, προφυλάσσοντάς το από τραυματισμό ή διαρροές.

Τι είναι η αιμορροϊδοπάθεια και ποιες είναι οι επιπτώσεις τους στη ζωή των ασθενών;

Αιμορροϊδοπάθεια ονομάζουμε την παθολογική κατάσταση των αιμορροΐδων, όταν αυτές πρήζονται, εντός του εντέρου ή προβάλλοντας και έξω από αυτό αιμορραγώντας, προξενώντας δυσάρεστα συμπτώματα, (πόνο, αιμορραγία, αίσθημα βάρους, ατελούς κένωσης, κνησμό, κ.α.) με αποτέλεσμα να υποβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής του ασθενούς, τόσο ως προς την καθημερινότητά του όσο και ως προς τη συνολικότερη σωματική υγεία και ψυχική του διάθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!