Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Το ελληνικό έδεσμα που θα πιστοποιηθεί ως παραδοσιακό προϊόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση
[Newsbeast]: Το ελληνικό έδεσμα που θα πιστοποιηθεί ως παραδοσιακό προϊόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση

[Newsbeast]: Το ελληνικό έδεσμα που θα πιστοποιηθεί ως παραδοσιακό προϊόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κατάγεται από το Ολτού και έχει κατακτήσει πολλές χώρες του κόσμου

Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι συνδεδεμένα με την Ελλάδα, τουλάχιστον στη συλλογική συνείδηση των πολιτών. Κάθε χώρα άλλωστε έχει κάποια στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν και τη διαχωρίζουν ή τη συνδέουν με άλλες κουλτούρες, δημιουργώντας έναν συνεκτικό εθνικό ιστό και προσδίδοντας ταυτότητα στους ανθρώπους που τον αποτελούν.

Η Μελίνα Μερκούρη είχε κάποτε πει ότι ο πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, ή τουλάχιστον αυτό λέει ο αστικός μύθος. Η αλήθεια είναι ότι ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας στηρίζεται στον τουρισμό που συνδέεται άμεσα με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά.

Πολιτισμός όμως δεν είναι μόνο τα αρχαία μνημεία αλλά και η σύγχρονη ζωή των ανθρώπων, οι συνήθειές τους και η κουλτούρα τους. Και βέβαια το φαγητό τους. Οι παλιοί λένε ότι το χαρακτηριστικό πιάτο της Ελλάδας είναι η φασολάδα. Σεβαστό, αλλά μάλλον ανήκει σε μία άλλη κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα που χαρακτηρίζεται από μια κάποια ένδεια και λιτότητα, που δεν ανταποκρίνεται στον σημερινό τρόπο ζωής και τις σύγχρονες καταναλωτικές συνήθειες. Εξάλλου οι πρώτες ύλες πια βρίσκονται σε αφθονία και υπάρχει μεγάλη γκάμα προϊόντων βάσει των οποίων κάποιος μπορεί να διαμορφώσει τη διατροφική του «ταυτότητα».

Το γευστικό μυστικό

Η ελληνική κουζίνα είναι γνωστή στο εξωτερικό για τον μεσογειακό χαρακτήρα της και τις ποιοτικές πρώτες ύλες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!