Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Οι ελληνικές ακτές «θάβονται» από τα αποτσίγαρα
[Newsbeast]: Οι ελληνικές ακτές «θάβονται» από τα αποτσίγαρα

[Newsbeast]: Οι ελληνικές ακτές «θάβονται» από τα αποτσίγαρα

Το πρώτο, και καταιγιστικά συχνότερο απόρριμμα στις παραλίες είναι οι «γόπες»

«Το πρώτο, και καταιγιστικά συχνότερο απόρριμμα στις ελληνικές ακτές είναι τα αποτσίγαρα». Αυτό έκανε γνωστό κ. Αγγελική Κοσμοπούλου, εκτελεστική διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη κατά την παρουσίαση των δράσεων του Ιδρύματος για το θαλάσσιο περιβάλλον, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.

Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδη, με τη συνδρομή του «Τυφώνα» ενός 72μετρου τελευταίας τεχνολογίας σκάφους του Ιδρύματος, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Πατρών, εθελοντές, τα μέλη των τοπικών κοινωνών, μαθητές, σχολεία, περιβαλλοντικούς φορείς και οργανώσεις, τα τελευταία δύο χρόνια, πραγματοποιήθηκαν 310 καθαρισμοί, και μαζεύτηκαν 41,5 τόνοι απορριμμάτων, με ταυτόχρονη συλλογή επιστημονικών δεδομένων, στο πλαίσιο του προγράμματος Sea Change Greek Islands.

Μάλιστα, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος, το περυσινό καλοκαίρι, στην παραλία της Βαγιάς στη Σέριφο, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά “ζώνη” καπνίσματος με ειδικά διαμορφωμένους κάδους. Χωρίς να λείψουν τα αρνητικά σχόλια από μερίδα καπνιστών, η ανταπόκριση ήταν στη συντριπτική πλειοψηφία των λουομένων πολύ θετική, ιδιαίτερα από οικογένειες με παιδιά, και τα αποτελέσματα σημαντικά:

Περισσότερες από 4.500 γόπες κατέληξαν στον κάδο και όχι στην παραλία. Όπως έγινε γνωστό, πρόθεση της Δημοτικής Αρχής του νησιού είναι να εφαρμόσει το μέτρο σε όλες τις ακτές του νησιού, ενώ η δράση ήταν μεταξύ των finalist στα Innovation and Politics Awards στο Βερολίνο .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!