Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Έλληνες επιστήμονες που πραγματικά διαπρέπουν στο εξωτερικό
[Newsbeast]: Έλληνες επιστήμονες που πραγματικά διαπρέπουν στο εξωτερικό

[Newsbeast]: Έλληνες επιστήμονες που πραγματικά διαπρέπουν στο εξωτερικό

Όταν η κορυφή της επιστήμης έχει χρώμα γαλανόλευκο

Απαρτίζουν την ελίτ της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, στελεχώνοντας κορυφαία πανεπιστήμια και ερευνητικές δομές του εξωτερικού.

Στους τομείς τους είναι διακεκριμένα ονόματα, με σημαντικό έργο και μεγάλη συνεισφορά. Η διαδρομή τους αποκαλύπτει την αξιοσύνη του λαού μας, αυτό το έμψυχο εθνικό κεφάλαιο που συναντά τη διεθνή αναγνώριση.

Κι όμως στη χώρα τους παραμένουν εν πολλοίς άγνωστοι. Δεν είναι celebrity επιστήμονες, παρά άνθρωποι ταγμένοι στα πεδία τους που κάνουν τη διαφορά. Για όλη την ανθρωπότητα.

Οι πρωτοποριακές εργασίες τους σπουδαίες και με μεγάλη επιρροή στην παγκόσμια επιστήμη . Καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και ερευνητές, ζουν και αναπνέουν για τη γνώση και την προαγωγή της.

Όλοι τους βραβεύτηκαν από το Ίδρυμα Μποδοσάκη το 2017 για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις, τα βαριά βιογραφικά και τη συμβολή τους στον κλάδο που υπηρετούν με ολοκληρωμένο έργο. Για την προσφορά τους στους τομείς των θετικών επιστημών, των βιοεπιστημών, των εφαρμοσμένων και των κοινωνικών επιστημών δηλαδή.

Και όλοι τους είναι γύρω στα 45 και μέλη των συντακτικών επιτροπών των μεγαλύτερων επιστημονικών επιθεωρήσεων.

Είναι κρίμα να μην τους ξέρουμε. Ας τους γνωρίσουμε λοιπόν.

Κωνσταντίνος Αρκολάκης

Αναπληρωτής καθηγητής στο Yale, ο Αρκολάκης μελετά τη σημασία της γεωγραφίας στην οικονομική ευημερία, εστιάζοντας την έρευνά του στα οικονομικά του χώρου και τη σημασία του διεθνούς εμπορίου και της γεωγραφίας στην οικονομική ευημερία. Η θεωρητική του προσέγγιση άπτεται της διεθνούς οικονομικής και των κοινωνικών επιστημών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!