Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Έλληνες επιστήμονες έκαναν «τομογραφία» σε μαγνητικό πεδίο στον γαλαξία μας
[Newsbeast]: Έλληνες επιστήμονες έκαναν «τομογραφία» σε μαγνητικό πεδίο στον γαλαξία μας

[Newsbeast]: Έλληνες επιστήμονες έκαναν «τομογραφία» σε μαγνητικό πεδίο στον γαλαξία μας

Μπόρεσαν να δημιουργήσουν έναν τρισδιάστατο μαγνητικό χάρτη

Σε συνεργασία με έναν Αυστραλό συνάδελφό τους, δύο Έλληνες επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να μετρήσουν την ένταση ενός τμήματος του μαγνητικού πεδίου του γαλαξία μας μέσω «τομογραφίας». Έτσι, μπόρεσαν να δημιουργήσουν έναν τρισδιάστατο μαγνητικό χάρτη για ένα μικρό κομμάτι του γαλαξία.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής δρ. Άρη Τρίτση της Σχολής Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου και με τη συνεργασία της αναπληρώτριας καθηγήτριας Βασιλικής Παυλίδου του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής «Astrophysical Journal» , διαπίστωσαν πως η ένταση του μαγνητικού πεδίου του γαλαξία μας είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι θεωρείτο έως τώρα.

Έως σήμερα, τα περισσότερα επιστημονικά μοντέλα που έκαναν εκτιμήσεις για την ένταση του γαλαξιακού μαγνητικού πεδίου σε διάφορα σημεία και αποστάσεις από τον Ήλιο, βασίζονταν σε παρατηρήσεις που δεν μπορούν να μετρήσουν το πεδίο αυτό σε τρεις διαστάσεις.

«Η εργασία μας ανοίγει το δρόμο για μελλοντικές ανακαλύψεις αναφορικά με την εξέλιξη του γαλαξία μας, το σχηματισμό των άστρων και των πλανητών και τα πρώιμα στάδια του σύμπαντος. Έχουμε τώρα πια τα μέσα να χαρτογραφήσουμε την ένταση του μαγνητικού πεδίου για όλες τις περιοχές του γαλαξία μας, πράγμα που θα μας επιτρέψει την καλύτερη κατανόηση της εξέλιξης του σύμπαντος», δήλωσε ο δρ. Τρίτσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!