Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην ενεργειακή γεωπολιτική σκακιέρα
[Newsbeast]: Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην ενεργειακή γεωπολιτική σκακιέρα

[Newsbeast]: Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην ενεργειακή γεωπολιτική σκακιέρα

Σκουρλέτης: Ενεργητική και πολυδιάστατη η ενεργειακή πολιτική της χώρας μας

Τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στη γεωπολιτική σκακιέρα και ειδικά στα ενεργειακά προωθεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Χαιρετίζοντας τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Έλληνα Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) και της κρατικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων της πΓΔΜ (MER) ο υπουργός έκανε λόγο για την ενεργητική και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική της χώρας μας.

Συγκεκριμένα την προηγούμενη Παρασκευή υπεγράφη στα Σκόπια της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ), Μνημόνιο Κατανόησης (MOU) μεταξύ του Έλληνα Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) και της κρατικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων της πΓΔΜ (MER). Σκοπός της συμφωνίας είναι η έναρξη μίας στενής συνεργασίας μεταξύ των εταιριών ΔΕΣΦΑ και MER προκειμένου να εξετάσουν την δυνατότητα διασύνδεσης των Συστημάτων Φυσικού Αερίου των δυο χωρών, μέσω ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, χαιρετίζοντας τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός «εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης των δύο χωρών και στην ενεργητική και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική της χώρας μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!