Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Ελλάδα 2021: Τον Μάρτιο 2020 η έναρξη των εκδηλώσεων του πανεπιστημίου Αθηνών
[Newsbeast]: Ελλάδα 2021: Τον Μάρτιο 2020 η έναρξη των εκδηλώσεων του πανεπιστημίου Αθηνών

[Newsbeast]: Ελλάδα 2021: Τον Μάρτιο 2020 η έναρξη των εκδηλώσεων του πανεπιστημίου Αθηνών

Θα πραγματοποιηθεί το διεθνές συνέδριο «η Ελληνική Επανάσταση στην Εποχή των Επαναστάσεων»

Με το διεθνές συνέδριο, που θα έχει θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση στην Εποχή των Επαναστάσεων», στις 20 και 21 Μαρτίου 2020, θα σηματοδοτηθεί η έναρξη των δράσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Στόχος του συνεδρίου, που θα λάβει χώρα στο κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου, είναι, όπως αναφέρει ο πρύτανης, Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, «η ένταξη της Ελληνικής Επανάστασης στην κρίσιμη περίοδο πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής που αποκρυσταλλώθηκε στη δυτική ιστοριογραφία ως «Εποχή των Επαναστάσεων» (1776-1848), με σκοπό την επαναξιολόγηση της ελληνικής επαναστατικής εμπειρίας και τη σύγκρισή της με άλλα αντίστοιχα κινήματα εκείνης της περιόδου».

Μάλιστα, τα κείμενα του συνεδρίου θα αποτελέσουν τη βάση για τον ομότιτλο συλλογικό αγγλόφωνο τόμο που θα δημοσιευθεί το 2021 σε όλο τον κόσμο από τις εκδόσεις Routledge, εμπλουτίζοντας σημαντικά τη σχετική διεθνή βιβλιογραφία.

Στο συνέδριο συμμετέχουν ξένοι και Έλληνες διεθνώς αναγνωρισμένοι ιστορικοί. Πιο συγκεκριμένα οι: David A. Bell, Christopher Clark, John Davis, Simon Dixon, Harald Heppner, Şükrü Ilicak, Annie Jourdan, José Maria Portillo Valdé, Anna Maria Rao, Francesco Scalora, Miroslav Šedivý, Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, Κατερίνα Γαρδίκα, Νάσια Γιακωβάκη, Μαρία Ευθυμίου, Άννα Καρακατσούλη, Όλγα Κατσιαρδή-Hering, Πασχάλης Κιτρομηλίδης, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Βάσω Σειρηνίδου, Τζελίνα Χαρλαύτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!