Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Έκθεση για τον Τιτανικό στο υπερωκεάνιο «Queen Mary»
[Newsbeast]: Έκθεση για τον Τιτανικό στο υπερωκεάνιο «Queen Mary»

[Newsbeast]: Έκθεση για τον Τιτανικό στο υπερωκεάνιο «Queen Mary»

Φωτογραφίες και αντικείμενα θυμίζουν την ιστορία του «καταραμένου» πλοίου

Περισσότερες από εκατό φωτογραφίες και αντικείμενα από τον Τιτανικό περιλαμβάνει η έκθεση «Τιτανικός σε Φωτογραφίες», που εγκαινιάζεται στο υπερωκεάνιο Queen Mary στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας.

Μέσω της έκθεσης, οι επισκέπτες μεταφέρονται στα καταστρώματα του πλοίου και σε πολλές καμπίνες. Υπάρχει επίσης το Σαλόνι της Πρώτης Θέσης και η Μεγάλη Σκάλα, όπου ο Τζακ και η Ρόουζ, συναντήθηκαν στην ταινία «Τιτανικός» του 1997.

«Υπάρχουν διακόσια χειροποίητα αντικείμενα εδώ, ορισμένα από τα οποία υπήρχαν πάνω στο πλοίο» περιέγραψε ο αρχιπλοίαρχος του Queen Mary ‘Εβερετ Χορντ. Μεταξύ αυτών κι ένα χρυσό ρολόι τσέπης που έπεσε από έναν επιβάτη της Πρώτης Θέσης καθώς έτρεχε σε μια από τις τελευταίες σωστικές λέμβους και αργότερα το μάζεψε ένα μέλος του πληρώματος του Τιτανικού.

Ανάμεσα στα εντυπωσιακά κομμάτια της έκθεσης περιλαμβάνεται η μόνη εναπομείνασα σωσίβια λέμβος της White Star Line (της πλοιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρίας του Τιτανικού), σχεδόν όμοια με αυτές που είχαν χρησιμοποιήσει οι επιβάτες του Τιτανικού για να σωθούν από τα παγωμένα νερά του Βόρειου Ατλαντικού μετά τη βύθιση του πλοίου.

Παράλληλα με τις πολλές φωτογραφίες, η έκθεση παρουσιάζει ερμάρια που περιέχουν πάνω από 150 γνήσια χειροποίητα αντικείμενα από το «δίδυμο» πλοίο του Τιτανικού, το Olympic, που λειτουργούσε έως το 1935.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!