Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Εκστρατεία για τη σωτηρία του «Ελληνικού Σπιτιού» στο Παρίσι
[Newsbeast]: Εκστρατεία για τη σωτηρία του «Ελληνικού Σπιτιού» στο Παρίσι

[Newsbeast]: Εκστρατεία για τη σωτηρία του «Ελληνικού Σπιτιού» στο Παρίσι

Τα δωμάτια χρίζουν άμεσης ανακαίνισης προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το κτίριο

Διπλή εκστρατεία για τα σωτηρία του ξεκινά το Ελληνικό Ίδρυμα (Fondation Hellénique), στο Παρίσι, ένας χώρος που έχει φιλοξενήσει πολλούς έλληνες φοιτητές και έχει συνδεθεί με την πρόσφατη ιστορία της χώρας μας. Όπως τονίζει η διευθύντρια του Ιδρύματος και καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης Μαρία Γκράβαρη Μπάρμπα, τα δωμάτια χρίζουν άμεσης ανακαίνισης προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το κτίριο στο πλαίσιο της Διεθνούς Πανεπιστημιούπολης και σύμφωνα με τις γαλλικές κτηριακές προδιαγραφές.

Τα δωμάτια του Ελληνικού Ιδρύματος στο Παρίσι πρέπει να ανακαινισθούν προκειμένου το Ίδρυμα να συνεχίσει να λειτουργεί στα πλαίσια και να αποφευχθεί η περιθωριοποίησή του ή ακόμη η απαγόρευση λειτουργίας του για λόγους ασφάλειας ή μη συμμόρφωσης του ως προς τις γαλλικές κτηριακές προδιαγραφές. Οι εργασίες προβλέπουν την ανακαίνιση όλων των δωματίων, την ανακαίνιση όλων των ηλεκτρικών και υδραυλικών υποδομών, την στεγανοποίηση του δώματος, την εγκατάσταση υποδομών όπως τουαλετών και ντους (σήμερα είναι ακόμη κοινόχρηστοι χώροι) σε όλα τα δωμάτια καθώς και την διασφάλιση πρόσβασης και δημιουργίας δωματίων για άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι εργασίες αυτές θα επιτρέψουν στο ελληνικό σπίτι να συνεχίσει να υποδέχεται Έλληνες φοιτητές με ασφάλεια τις επόμενες δεκαετίες.

Το Ίδρυμα Νιάρχου επιδοτεί μέρος των απαραίτητων εργασιών ανακαίνισης, με ποσό της τάξης του 1,1 εκατομμυρίων ευρώ υπό τον όρο να συγκεντρωθεί το υπόλοιπο ποσό σε ορισμένο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ έως το τέλος του έτους ώστε να αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισης τον Ιούνιο του 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!