Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ο εκπαιδευμένος σκύλος που σώζει τραυματισμένα κοάλα στις φωτιές της Αυστραλίας
[Newsbeast]: Ο εκπαιδευμένος σκύλος που σώζει τραυματισμένα κοάλα στις φωτιές της Αυστραλίας

[Newsbeast]: Ο εκπαιδευμένος σκύλος που σώζει τραυματισμένα κοάλα στις φωτιές της Αυστραλίας

Η 4χρονη και τετράποδη Taylor είναι ακόμα μία ηρωίδα που δίνει μάχη μέσα στις φλόγες – Δείτε τα βίντεο

Μεταξύ των πιο σκληρά εργαζόμενων διασωστών, που δίνουν μάχη για να βοηθήσουν όσους επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές στην Αυστραλία , είναι και η 4χρονη και τετράποδη Taylor.

Με την εντολή «Κοάλα, βρες το!» η Taylor, αγγλικό Σπρίνγκερ Σπάνιελ, ορμά στις καμένες εκτάσεις και εντοπίζει τραυματισμένα κοάλα , ανιχνεύοντας την οσμή της γούνας ή των περιττωμάτων τους. Κάθε φορά που εντοπίζει ένα μαρσιποφόρο, επιβραβεύεται με ένα μπαλάκι του τένις ή κάποια λιχουδιά.

Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία έχουν κοστίζει τη ζωή 29 ανθρώπων κι έχουν κάψει έκταση ίση με τη Βουλγαρία, όπως τονίζει το Reuters. Ανυπολόγιστη είναι η ζημιά και στην πανίδα της χώρας, καθώς εκτιμάται πως έχουν καεί ή κινδυνεύουν με θάνατο λόγω ασιτίας και τραυματισμών ένα δισεκατομμύριο ζώα.

Μεγάλο ήταν το πλήγμα και στον πληθυσμό των κοάλα. Μόνο στη Νέα Νότια Ουαλία εκτιμάται πως το 30% των βιοτόπων τους έχει χαθεί. Για την επιβίωση του είδους, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενεργοποίησε πρόγραμμα αποκατάστασης της άγριας ζωής ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την ίδια ώρα η Taylor δεν σταματά να αναζητά και να βρίσκει τραυματισμένα κοάλα, όπως έκανε από όταν ήταν κουτάβι μερικών μηνών.

«Σε ιδανικές συνθήκες, χωρίς πολύ αέρα, η οσμή του ζώου σαν να “πέφτει” από τα δέντρα και η Taylor το μυρίζεται αμέσως, κάθεται κάτω από το δέντρο και δείχνει πάνω με τη μουσούδα της, ακριβώς εκεί που είναι το κοάλα» εξηγεί ο εκπαιδευτής της Ryan Tate.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!