Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Newsbeast]: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα φέρνει τη ρομποτική σε 16 σχολεία της Ελλάδας
[Newsbeast]: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα φέρνει τη ρομποτική σε 16 σχολεία της Ελλάδας

[Newsbeast]: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα φέρνει τη ρομποτική σε 16 σχολεία της Ελλάδας

Θα επωφεληθούν 1.500 μαθητές

Σε 16 δημόσια γυμνάσια της Ελλάδας αρχίζει φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Junior Engineer Academy», με στόχο να εμπνεύσει το ενδιαφέρον των νέων για επαγγέλματα σχετικά με την τεχνολογία και τη μηχανική και να προωθήσει τη συνεργασία και την ομαδική εργασία.

Το πρόγραμμα JEA απευθύνεται σε μαθητές Β’ και Γ’ γυμνασίου, έρχεται στην Ελλάδα από το ίδρυμα της Deutsche Telekom και υλοποιείται από τον ελληνικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό STEM Education, που προωθεί την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, σε σχολεία της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα υποστηριχθούν συνολικά 16 σχολεία , από 6 νομούς της Ελλάδας, που έχουν ήδη εφοδιαστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό (3D εκτυπωτές, εργαλεία, μπαταρίες κλπ.), τον οποίο θα αξιοποιήσουν περισσότεροι από 1.500 μαθητές και 45 εκπαιδευτικοί, ειδικά εκπαιδευμένοι από τον STEM για τις ανάγκες του προγράμματος. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα είναι εθελοντική, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

«Στόχος μας, η εξοικείωση των μαθητών με τα μαθηματικά, τη φυσική και την τεχνολογία, μέσω κατασκευών», ανέφερε ο Ιωάννης Σομαλακίδης, πρόεδρος του STEM Education. Κάθε απόγευμα, για 28 εβδομάδες, οι μαθητές θα μαθαίνουν μεταξύ άλλων να κατασκευάζουν λειτουργικά αυτόνομα ρομπότ και συσκευές ελέγχου, μέσω των εκπαιδευμένων από το STEM καθηγητών τους. Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε μία συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα είναι σαν «ζωντανός οργανισμός», αφού κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι εκπαιδευτικοί θα ανατροφοδοτούν το STEM μέσω της εμπειρίας τους, ώστε το πρόγραμμα να βελτιώνεται συνεχώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!