Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 15 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Έκλεψαν τα τάματα στο μοναστήρι του Αϊ Γιάννη στη Χάλκη
[Newsbeast]: Έκλεψαν τα τάματα στο μοναστήρι του Αϊ Γιάννη στη Χάλκη

[Newsbeast]: Έκλεψαν τα τάματα στο μοναστήρι του Αϊ Γιάννη στη Χάλκη

Ανυπολόγιστης αξίας τα αντικείμενα που οι πιστοί αφιέρωναν για πολλά χρόνια

Άγνωστοι δράστες έκλεψαν τα χρυσά τάματα από την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Αλάργα στο ομώνυμο μοναστήρι στο νησί της Χάλκης.

Του ανταποκριτή μας από το dimokratiki.gr στη Ρόδο

Η διάρρηξη ανακαλύφθηκε χθες το πρωί, όταν ο άνθρωπος που φροντίζει τη μονή άνοιξε την πόρτα του μοναστηριού και διαπίστωσε ότι κάποιος ή κάποιοι είχαν κατεβάσει την εικόνα από τη θέση της και αφαίρεσαν όλα τα χρυσά τάματα, ανυπολόγιστης αξίας, τα οποία αφιέρωσαν στον Άγιο Ιωάννη προσκυνητές από όλο τον κόσμο ενώ αφαίρεσαν και τα χρήματα από το παγκάρι.

Όταν ο άνθρωπος που φροντίζει τη μονή επιχείρησε χθες το πρωί να ανοίξει την πόρτα, διαπίστωσε ίχνη παραβίασης και παρά την προσπάθεια που κατέβαλε, η πόρτα δεν άνοιγε. Μαζί με την Αστυνομία κλήθηκε και ένας μαραγκός ο οποίος κατάφερε να ανοίξει την πόρτα του μοναστηριού και τότε αποκαλύφθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί.

Από χθες βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες, ενώ έφτασε και η Σήμανση στο νησί, για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων των δραστών και την επιστροφή στη μονή των χρυσαφικών, που πιστοί εναποθέτουν με ευλάβεια στην εικόνα του Αγίου Ιωάννη εδώ και πολλά χρόνια.

Η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο νησί, που σε λίγες ημέρες ετοιμάζεται να εορτάσει την Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Ιωάννου του Βαπτιστού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!