Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Εκεχειρία ενός μήνα θέτει η Καμπούλ ως προϋπόθεση για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν
[Newsbeast]: Εκεχειρία ενός μήνα θέτει η Καμπούλ ως προϋπόθεση για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν

[Newsbeast]: Εκεχειρία ενός μήνα θέτει η Καμπούλ ως προϋπόθεση για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν

Αλλάζει πολιτική η κυβέρνηση τπου Αφγανιστάν

Την κήρυξη εκεχειρίας για έναν μήνα ζητεί η κυβέρνηση του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν προκειμένου να συνομιλήσει μαζί τους, προχωρώντας σε αλλαγή πολιτικής.

Παρουσιάζοντας το ειρηνευτικό σχέδιο επτά σημείων του Αφγανού προέδρου Άσραφ Γάνι, ο σύμβουλός του σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας Χαμντουλάχ Μόχιμπ εξήγησε ότι ο όρος αυτός δεν έχει στόχο να καθυστερήσει περαιτέρω την ειρηνευτική διαδικασία, αλλά είναι ένα μέσο για να μπορέσουν οι Ταλιμπάν να αποδείξουν ότι ελέγχουν τους μαχητές και τους διοικητές τους.

Ο Μόχιμπ εκτιμά ότι οι Ταλιμπάν δεν αποτελούν μία ενιαία ομάδα και κάποιοι από τους διοικητές τους ενδέχεται να έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

«Αν οι Ταλιμπάν επιθυμούν πραγματικά την ειρήνη, θα πρέπει να αποδείξουν το επίπεδο ελέγχου που ασκούν στους διοικητές τους και σε ποιο βαθμό αυτοί πραγματικά ακολουθούν τις εντολές τους» τόνισε ο Μόχιμπ, ο οποίος στο παρελθόν έχει επικρίνει τις συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ταλιμπάν καθώς απέκλειαν εντελώς την αφγανική κυβέρνηση.

«Προτείνουμε έναν μήνα κατάπαυση του πυρός και στη συνέχεια εκεχειρία» πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Πριν από το σχέδιο αυτό η κυβέρνηση του Αφγανιστάν δεν είχε θέσει όρους για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν. Ο Μόχιμπ μάλιστα εξήγησε ότι οι εταίροι της χώρας έχουν ενημερωθεί για το σχέδιο αυτό και υπογράμμισε τον ρόλο του Πακιστάν στη διαδικασία ειρήνευσης στο Αφγανιστάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!