Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Newsbeast]: Οι εκδηλώσεις για την πανσέληνο του Αυγούστου 2019
[Newsbeast]: Οι εκδηλώσεις για την πανσέληνο του Αυγούστου 2019

[Newsbeast]: Οι εκδηλώσεις για την πανσέληνο του Αυγούστου 2019

97 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία θα είναι ανοιχτά στο κοινό

Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και φέτος τον Αύγουστο υπό το φως της πανσελήνου , παρουσίασε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συνολικά 97 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού. Σε 48 από αυτά, θα πραγματοποιηθούν μουσικές συναυλίες. Ο εορτασμός της πανσελήνου του Αυγούστου 2019 θα ξεκινήσει στις 11 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 19 Αυγούστου ενώ θα κορυφωθεί, όπως κάθε χρόνο, το Δεκαπενταύγουστο.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού «οι εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας, που αναμένεται να αυξηθούν, καταγράφονται σε πίνακες που θα επικαιροποιούνται για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και θα είναι αναρτημένοι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ στην ελληνική και αγγλική γλώσσα». Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τον εορτασμό της πανσελήνου του Αυγούστου που συμπίπτει για το 2019 με την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, επιλέχθηκε ως θέμα της αφίσας η Ι. Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο. Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!