Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Εκατοντάδες τα ρατσιστικά συμβάντα μετά την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ
[Newsbeast]: Εκατοντάδες τα ρατσιστικά συμβάντα μετά την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ

[Newsbeast]: Εκατοντάδες τα ρατσιστικά συμβάντα μετά την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ

Έκθεση παρουσίασε πως σχεδόν 900 ρατσιστικά και ξενοφοβικά περιστατικά έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες

Σχεδόν 900 ρατσιστικά και ξενοφοβικά συμβάντα καταγράφηκαν στις ΗΠΑ μέσα στις πρώτες δέκα ημέρες που ακολούθησαν τη νίκη του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, αναφέρει μια έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

«Δεν έχω καμιά αμφιβολία για το γεγονός ότι (ο αριθμός αυτός) είναι πολύ κατώτερος από τον πραγματικό», τόνισε ο Ρίτσαρντ Κόεν, πρόεδρος της οργάνωσης Southern Poverty Law Center, η οποία καταγράφει τα επεισόδια αυτής της φύσης.

«Επανειλημμένα, αυτοί που μας ανέφεραν τις πράξεις μίσους τόνισαν ότι είχαν δει ποτέ κάτι παρόμοιο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το κέντρο κατέγραψε 867 κρούσματα παρενόχλησης και εκφοβισμού μέσα στις δέκα ημέρες που ακολούθησαν την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Ο Τραμπ υποστηρίχθηκε από οπαδούς της ανωτερότητας της λευκής φυλής και περιθωριακές ομάδες οι οποίες καταφέρονται εναντίον των μεταναστών, των μουσουλμάνων, των ομοφυλόφιλων, των αμβλώσεων κ.ο.κ. Οι ενέργειες αυτού του χαρακτήρα δεν έχουν πάψει.

«Πολλοί από όσους διέπραξαν (τέτοιες ενέργειες) ανέφεραν το όνομα του Τραμπ κατά τη διάρκεια των επιθέσεών τους, γεγονός που σηματοδοτεί σαφώς ότι αυτό το κύμα μίσους σε μεγάλο βαθμό προέκυψε από την εκλογική νίκη» του μεγιστάνα των ακινήτων, τονίζεται στην έκθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!