Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Newsbeast]: Εγκρίθηκε η νέα δομή του Κυπέλλου Ελλάδας
[Newsbeast]: Εγκρίθηκε η νέα δομή του Κυπέλλου Ελλάδας

[Newsbeast]: Εγκρίθηκε η νέα δομή του Κυπέλλου Ελλάδας

Δεν θα υπάρχουν όμιλοι, διπλοί αγώνες μετά τους «16»

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων συνεδρίασε την Πέμπτη και ενέκρινε το νέο πλάνο για το Κύπελλο Ελλάδας που θα έχει δομή χωρίς ομίλους όπως έχουν ζητήσει οι ομάδες της Super League.

Ως γνωστόν μέχρι την φάση των «16» θα είναι μονοί αγώνες και μετά διπλοί στο Κύπελλο της νέας σεζόν. Επίσης ο τελικός θα είναι μονός και όχι διπλός, όπως ήταν η άλλη εναλλακτική που είχε πέσει στο τραπέζι.

Θυμίζουμε πως η Super League επιζητούσε την κατάργηση των ομίλων. Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων συνεδρίασε την Πέμπτη και ενέκρινε το νέο πλάνο. Πάντως όπως σύμφωνα με τη δομή που παρουσίασε το Sportlesvos, το νέο σχέδιο του Κυπέλλου Ελλάδας θα περιλαμβάνει μέχρι τον μονό τελικό 8 φάσεις. Ειδικότερα:

1. Super league1: 14 ομάδες
2. Super league2: 12 ομάδες
3. Football League: 14 ομάδες

1η φάση

α) Συμμετέχουν υποχρεωτικά και οι 53 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ

β) Από τις 53 ΕΠΣ εξαιρούνται οι 6 ΕΠΣ ( ΕΠΣΔΑ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ-ΗΜΑΘΙΑΣ- ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ), των οποίων οι Κυπελλούχοι ήταν ομάδες Γ΄ Εθνικής οι οποίες προβιβάστηκαν στην FL και θα συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδος με τις ομάδες της FL. Σύνολο ομάδων 47.

Δημιουργία 6 ζωνών με γεωγραφικά κριτήρια. Οι 47 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ μετά από κλήρωση συγκροτούν 23 ζευγάρια από τα οποία προκύπτουν 23 νικήτριες ομάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!