Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ο εγγονός του εμπόρου ξυλείας είναι σήμερα ένας από τους πλουσιότερους του κόσμου
[Newsbeast]: Ο εγγονός του εμπόρου ξυλείας είναι σήμερα ένας από τους πλουσιότερους του κόσμου

[Newsbeast]: Ο εγγονός του εμπόρου ξυλείας είναι σήμερα ένας από τους πλουσιότερους του κόσμου

Ποιος είναι ο Ανρί Πινό, σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ που μιλάνε όλοι γι’ αυτόν λόγω της δωρεάς του στην Παναγία των Παρισίων

Σοκ, αποτροπιασμός, φόβος, πόνος και θλίψη είναι κάποια από τα συναισθήματα που ένιωσαν όλοι όσοι έβλεπαν την εικόνα της Παναγίας των Παρισίων να είναι τυλιγμένη στις φλόγες. Σαν σκηνή βγαλμένη από το ομώνυμο έργο του Βίκτωρα Ουγκώ . Μεγάλη Δευτέρα για τους Καθολικούς και η Παναγία των Παρισίων, ο εμβληματικός ναός της χριστιανοσύνης κι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού, δείχνει παραδομένη στο μένος της πυρκαγιάς .

Στα σκίτσα που κάνουν αμέσως το γύρο του διαδικτύου , ο Κουασιμόδος με δάκρυα στα μάτια, κλείνει στην αγκαλιά του το Ναό, ενώ λίγο πιο πέρα η Εσμεράλδα κλαίει για την καταστροφή. Μαζί τους κλαίει και όλος ο κόσμος. Και είναι από τις φορές εκείνες που τα δάκρυα «ρίχνουν» τα σύνορα, τα όρια, τις τάξεις ανάμεσα στους ανθρώπους και ο θρήνος τούς ενώνει. Γάλλοι και μη, Χριστιανοί ή όχι, πλούσιοι και φτωχοί, ο ένας μετά τον άλλον με τον δικό του τρόπο εκφράζει τη θλίψη και τη συμπαράστασή του.

Και κάπου εκεί, το πρωινό μετά τη φωτιά, ο δεύτερος πλουσιότερος Γάλλος στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, για έναν συγκινητικό αυτή τη φορά λόγο και όχι για κάποιο κουτσομπολίστικο, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Είναι ο Ανρί Πινό, ο σύζυγός της Σάλμα Χάγιεκ, ο οποίος ανακοινώνει πως με τον πατέρα του Φρανσουά θα δώσουν το υπέρογκο ποσό των 100 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση του Ναού .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!