Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Αιγύπτιοι «έκλεβαν» ίντερνετ και πουλούσαν σπασμένο λογισμικό
[Newsbeast]: Αιγύπτιοι «έκλεβαν» ίντερνετ και πουλούσαν σπασμένο λογισμικό

[Newsbeast]: Αιγύπτιοι «έκλεβαν» ίντερνετ και πουλούσαν σπασμένο λογισμικό

Είχαν ανεβάσει ηλεκτρονική αγγελία για πληροφοριακό σύστημα δίχως την άδεια του δημιουργού

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε δύο Αιγύπτιους οι οποίοι εμπορεύονταν σπασμένο λογισμικό, κλέβοντας μάλιστα τη σύνδεση στο ίντερνετ άσχετου με την υπόθεση ατόμου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ιδιοκτήτρια εταιρίας στη Βόρεια Ελλάδα υπέβαλε έγκληση στην τοπική Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αφότου διαπίστωσε ότι κάποιος είχε καταχωρήσει αγγελία σε ιστοσελίδα, για την πώληση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, πνευματικής ιδιοκτησίας της εταιρίας της, χωρίς να κατέχει νόμιμη άδεια από το δημιουργό.

Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και παραγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, για την ανακάλυψη των στοιχείων του δράστη.

Από την έρευνα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο δράστης δραστηριοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ενώ παράλληλα εξακριβώθηκαν και στοιχεία επικοινωνίας του. Έτσι η υπόθεση διαβιβάστηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία εντόπισε τις περιοχές της Αθήνας από όπου ο άγνωστος έμπαινε στο ίντερνετ για να αναρτήσει και να τροποποιήσει την επίμαχη αγγελία.

Έτσι, οι αστυνομικοί -παρουσία και δικαστικού λειτουργού- πραγματοποίησαν κατ’ οίκον έρευνες στο σπίτι που έμεναν οι δύο Αιγύπτιοι, ηλικίας 29 και 32 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!